a

Esir Askerin Babası Eminhaber'e Konuştu

Emin YEŞİL/ Amasya: Önce BDP heyetinin ikinci İmralı ziyareti sırasında Öcalan, “Devletin elinde tutsaklar var.PKK ’nın elinde de tutsaklar var. PKK tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar” mesajını verdi.

Ardından BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak “Kaçırılan kamu görevlileri 10 gün içinde serbest bırakılacak” açıklamasını yaptı. Açıklama, aileler tarafından “müjde” olarak nitelendi. 9 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerce kaçırılan Uzman Çavuş Zihni Koç’un ailesi İnternethaber’e konuştu. Baba Veysel Koç, iki yıldır hayata küstüklerini ve bu süreçte yalnız bırakıldıklarını söyledi. Oğlunun kaçırıldığı ilk günden itibaren tek başına bir mücadele verdiğini ifade eden Veysel Koç, “En çok oğlumun sesini ve bana baba demesini çok özledim” dedi.

Amasya merkeze bağlı Karaali Köyünde yaşayan Uzman Çavuş Zihni Koç’un ailesi, müjdeli haberi duyduklarında sevinç gözyaşlarına boğulmuşlar. Baba Veysel Koç, yanına Uzman Çavuş Zihni Koç’un iki yaşındaki oğlu Alican’ı alarak gözyaşları içerisinde yaşağı iki yıllı İnternethaber’e anlattı…

TEK BAŞIMA MÜCADELE TTİM

“Oğlum kaçırıldığında tek başıma bir mücadele verdim. Devletin tüm kademelerinde çalınmadık kapı bırakmadım. Ama nafile sesimi duyan olmadı. Ve en sonunda BDP’li vekiller başta olmak üzere partinin üst düzey yöneticileri ile iletişime geçtim. İki yıl boyunca oğlumun sesini bile duymadım. Ama BDP’li yöneticiler ile her yaptığı görüşmede bana ‘oğlun çok iyi’ dediler. Buda bize bir umut oldu.”

BU ACI ANLATILMAZ

“Bu acı anlatılmaz yaşanır. Bu acıyı anlamak için yaşamak gerekir. Her telefon çaldığında bazen bakmakta tereddüt ettik, bazende umutla telefonu açtık. Hergün sanki oğlum gelecekmiş gibi yollarını gözledim. İki yıl boyunca asla onun sevdiği yemekler, onun yokluğunda pişirilmedi, yenilmedi. Torunlarıma her baktığımda gözyaşlarım sel oldu. Bu öyle bir acı ki, size gülmeyi, mutlu olmayı unutturuyor.Bizim iki yıl boyunca hayatımız adeta cehenneme döndü.”

ÇOK MUTLU OLDUK

“BDP her zaman umudumuzu korumayı sağladı. Birgün çalan telefondaki ses bize oğlumuza kavuşacağımızı söylediğinde o kadar çok mutlu olduk ki, bu sefer gözyaşlarımız mutluluktan akıyordu. Hayatımda ilk defa bu kadar mutlu olduğumu hatırlıyorum. Şimdi yine gözümüz yollarda oğlumun geleceği günü dört gözle bekliyorum.”

Uzman Çavuş Zihni Koç’un babası Veysel Koç konuşmasının sonuda, “Artık akan bu kan dursun diyorum. Barış bizleri daha çok mutlu edecektir” diyerek görüşmelerin devam ettiği çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Şimşek'e “CHP'de Siyaset Yap” Teklifi