a

Erzurum’un Kurtuluşu Sultangazi’de Kutlandı

Sultangazi Erzurumlular Derneği, 12 Mart 1918’de düşman işgalinden kurtarılan Erzurum’un 97. Kurtuluş Yıldönümü’nü Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Düğün Sarayı’nda görkemli bir programla kutladı. Programa yoğun ilgi vardı.

 

Erzurumun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, Sultangazi’de Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Erzurum'un Kurtuluşu Sultangazi'de Kutlandı-1

Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Düğün Sarayı gerçekleştirilen kutlama programa saat 20.00’da başladı.  Programa Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İlçe Müfütüsü Yusuf Sarıkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Akpınar, Merkez Parti İlçe Başkanı Hasan Basri Özdemir,İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Arman, Karcan Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Karabayır, Delta Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Özkan,Yolat Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Yolat, Narin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Narin ve 2000 kişiye yakın Erzurumlu katıldı.

IMG_7358

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece, slayt gösterisi ve bar ekibinin gösteriyle devam etti.  Mahalli sanatçıların sahne aldığı gecede davetliler söylenen halaylarla sahneyi boş bırakmadılar. Gecede, “Ağlatan Türkülerin Sultanı” olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin’in seslendirdiği parçalarla ayakta alkışlandı.

 

Programın açılış konuşmasını Sultangazi Erzurumlular Dernek Başkanı İmdat Kamacı yaptı. Kamacı, şunları kaydetti;

 

“Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış olan ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz Erzurum ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.seneyi devriyesi. yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de, günümüzden 97 yıl önce Erzurum’da yazılmıştır. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen, Erzurum’un kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmış ve bu sayede ilimiz,12 Mart günü düşman işgalinden ebedi kurtulmuştur.

cats

12 Mart 1918 günü Erzurum’un esarettten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. 12 Mart 1918 tarihi Erzurum kalesinin beklediği kutsal sabahtır. 12 Mart 1918 Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Batıda Çanakkale ne ise, doğuda Aziziye tabiyaları odur. Bir tarafta Çanakkale, bir tarafta Aziziye. Bu memlektin temel tohumları 62 noktadır. Vatan ne zaman sıkıntıya düştü Erzurum her zaman ayakta durdu. Erzurum kongresinde gürses Erzurum’da yükseldi. Ve milli irade sesi yine bu kongrede yükseldi.

 

Ve dedi ki;

 

“Milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür. Asla parçalanamaz.”

cats

Herkes bilsin ki; Erzurum dün nasıl Milli Mücadelenin başladığı nokta olmuşsa,bu gün de memleketimizin bir emniyet sigortası olmaya devam etmektedir. Bu vesile ile,dünyanın dört bir yanında bulunan tüm hemşerilerimizin bu kurtuluş günlerini en kalbi duygularımla kutluyor,bu mubarek toprakları kanlarıyla,canlarıyla bizlere vatan kılan kahraman ecdadımızı da rahmetle ve şükranla anıyorum.”

 

Program sonunda geceye katkı sunan işadamlarına plaket takdim edildi.

cats

Tüm Yorumlar (2)
  • mhp sultangazi
    9 yıl önce
    0 0

    emin kardeşim biz ve muhtarlarımız o programı terk ettik protosto ettik ve imdat kamacıyı şiddetle kınıyoruz muhtarlar ve mhp olarak

  • mhp sultangazi
    9 yıl önce
    0 0

    emin kardeşim biz ve muhtarlarımız o programı terk ettik protosto ettik ve imdat kamacıyı şiddetle kınıyoruz muhtarlar ve mhp olarak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Erbakan Vakfı Çalışmalara Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.