a

Erzurum’un kurtuluşu Sultangazi’de kutlandı

Sultangazi-Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Düğün Sarayı’nda kurtuluş günü ve şehitleri anma etkinliği düzenledi.

Sultangazi-Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği kurtuluş günü ve şehitleri anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Dernek Başkanı İmdat Kamacı’nın kızı Fatmanur Kamacı İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak, büyük alkış aldı. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü sebebiyle düzenlenen programa; Kaymakam Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, Erzurumlu iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi-Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği Başkanı İmdat Kamacı, “100 yıl önce canımızla Kurtuluş Savaşı’na kanımızla Erzurum’a sahip çıktık.” Dedi. Önce Ruslara karşı ardından Ermenilere karşı vatan toprağını koruduklarını dile getiren Kamacı, “Vatan toprağını koruyan Erzurumlular, kahramanlığını tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Namusunu ve toprağını koruyan Erzurum, düşmana asla geçit vermemiştir. Erzurumlular her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş vatan savunmasında hep en ön saflarda yer almışlardır. Vatan savunmasında en önde olan Erzurumlular, karanlık günlerin aydınlığa dönüşmesinde de daima öncü olmuşlardır.”  Diye konuştu.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutlayan MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Türk milletinin üzerinde oynanan oyunların bitmediğini ve bitmeyeceğine vurgu yaptı. Vatan savunması için geçmişte verilen mücadelelerin bugünde verildiğini ifade eden Özel, “Allah’ın izniyle, Türk milletinin imanı ve inancıyla inşallah hepsinin üstesinden geleceğiz. Vatanını, milletini seven dadaşlar olduğu sürece hiç kimse bu milletin bileğini bükemez.” Şeklinde konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ise Erzurumluların tarihi boyunca yiğitliğiyle anıldığını dile getirerek, “Erzurum’un yiğit ve vatansever insanları vardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Erzurumluların Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ne kadar dik durduklarını bir kez daha gördüm.” Dedi. Civan, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutladı.

Sultangazi-Gaziosmanpaşa Erzurumlular Derneği, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, Erzurum’un Türkiye’de örnek gösterilecek illerden biri olduğunu söyledi. Sultangazi’nin de Türkiye’nin bir mozaiği olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay;  “Bütün kültürlerin yaşandığı bu ilçede beraber nefes alıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemizi Suriye’ye çevirmek için, adım attılar. Ama bütün kültürlerin bir arada yaşadığı Sultangazi’de, hainlere geçit verilmedi. Biz hiçbir zaman kendimizi tarihin akışına bırakmış toplumun neferleri değiliz. Her zaman evrensel manada düşünmeyi kendimize prensip edinmiş bir milletin mensuplarıyız.” İfadelerini kullandı.

Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar ise yaptığı konuşmada, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü kutlayarak, şehitleri yad etti.

Konuşmaların ardından programda emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Doğu Sanat Merkezi’nin oyuncuları oynadıkları tiyatro gösterisiyle salondakilere duygulu anlar yaşattılar. Oyuncuların sergilediği “Erzurum işgali ve 15 Temmuz’un nene hatunları” temalı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.
























Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Asayiş Büro ekipleri torbacıya suçüstü yaptı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.