a

Erçakır yeniden aday

Çalışkan ve özverili kişiliği ile Sultangazi'de sevilen ve donanımı ile dikkat çeken Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ziya Erçakır,hizmete yeniden talip oldu 

Ahmet Ziya Erçakır kimdir ?

1969 yılında Üsküdar'da dünyaya gelen Ahmet Ziya Erçakır aslen Konya'lıdır. İlk, orta ve lise tahsilini Konya'da, üniversiteyi Muğla'da Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muğla İşletme'de tamamlamıştır.

Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Ana Bilim dalında yüksek lisansını bitiren Erçakır'ın “Koltuk Sevdası” adlı kitabı 2001 yılında çıkmış ve dönemin TRT Yönetimi'nin analizini içermektedir. Kamuoyunda çok ses getiren bu kitap daha sonra Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan rapora da kaynak teşkil etmiştir. 2003 yılında bu kez Ateş Hattında Türkiye adlı eseri yayınlanan yazar, BBP’nin yayın organı olan ve sadece abonelere dönük yayın yapan Gülhaber gazetesinde kurucu genel yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yapmıştır.

Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik mesleğinin yanı sıra politikayla da aktif olarak ilgilenen Ahmet Ziya Erçakır, BBP'nin İstanbul İl Başkan Yardımcılığı,milletvekili ve il genel meclis üyeliği adaylığı,MKYK üyeliği ve Birlik Akademisi Genel Merkez Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2008 yılında Akparti'ye katılmıştır.
2009 yılında yapılan seçimlerde Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Ahmet Ziya Erçakır, Sultangazi Belediye Meclis Üyeliği görevi kapsamında :

-Meclis 2. Başkanvekilliği
-Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı
-Denetim Komisyonu Başkanlığı
-Eğitim,Kültür ve Sanat Komisyonu Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.

Aynı zamanda 2010’dan bu yana Sultangazi Kaymakamlığında Tüketici Sorunları Hakem Heyetinde heyet üyesidir.
Ahmet Ziya Erçakır,ayrıca Meslekte Birlik Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Grubunda uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik yapmış, 2004 seçimlerinde İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na Meslekte Birlik listesinden yönetim kurulu adayı gösterilmiştir. İSMMMO’da Genel Kurul divan üyeliği yapmış olan Ahmet Ziya Erçakır, halen TÜRMOB delegesidir.

Ahmet Ziya Erçakır Muğla İşletme Mezunları Kulübünde 1992’den beri Başkanlık yapmaktadır. Birçok sivil toplum kuruluşunda da çeşitli görevler üstlenmiş ve başarıyla gerçekleştirmiştir.
2011 Yılında merkezi Ankara’da bulunan İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Yerel Siyasetçisi” ödülüne layık görülmüş olan Ahmet Ziya Erçakır, 2014’de yapılacak olan seçimlerde “Durmak yok hizmete devam” diyerek Akparti’ye Belediye Meclis Üyesi adaylığı müracaatı yapmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Yeşil Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.