a

Erbos Çorap ABD’de

Altınser Grup Yönetim Kurulu Üyesi Suat Öztürk, “Şu anda ABD pazarına girmenin tam vakti” dedi.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’in yeni işbirliği kanalları açmak için Çorap URGE Projesi’nde yer alan 13 firmanın temsilcileri New York’u ziyaret etti.  13 firma arasında merkezi Sultangazi’de bulunan Altınser Grup iştiraki olan Erbos Çorap temsilcisi Suat Öztürk katıldı.

“URGE PROJESİ ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

3 günlük proje kapsamında ABD’nin New York eyaletinde alıcılarla ikili görüşmeler yapan Suat Öztürk, yurda döndü. Emin Haber’e 3 günlük ABD ziyaretini değerlendiren Altınser Grup Yönetim Kurulu Üyesi Suat Öztürk, “Amerika bizim için en büyük pazar” dedi.  Projenin kendileri için çok verimli geçtiğini belirten Öztürk, “Erbos Çorapları olarak Sultangazi’den böylesine bir proje kapsamında ABD’ye giden ve alıcılarla bir araya gelen tek firmayız. Bizim açımızdan New York ziyareti çok verimli geçti.” Diye konuştu.

“ABD PAZARINA GİRMENİN TAM VAKTİ”

Türkiye çorap sektörünün ABD’ye ihracat payının çok az olduğuna vurgu yapan Suat Öztürk, “Biz ülke olarak yıllık 20 milyon dolar çorap ihraç ediyoruz. Bu rakam Türkiye için çok az. 210 milyon dolar cirosu olan üç firma düşünün, maalesef bu firmalar ABD’ye yıllık 20 milyon dolar satış yapıyor. Yani bir firmanın 5’de birini bile ihraç edemiyoruz. Ama şu an özellikle önümüzdeki 6 ay için Amerika bizim için büyük yeni bir pazar. Türkiye’deki ihracatçıların şu anda ABD pazarına girmesinin tam vakti.” İfadelerini kullandı.[/caption]

“ABD ÇİN’İ BİR TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR. BUNU FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ”

ABD’nin ve ABD toplumunun Çin’i bir tehdit olara gördüğünü ve Türkiye’nin bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiğine de dikkat çeken Öztürk, şunları söyledi; “Türkiye ile Avrupa ticareti birbiriyle çok entegreli çalışıyor. Kısa bir süreye kadar Amerika ile Çin’de birbirine entegre olmuş iki ülkeydi.  Bundan dolayı Türkiye’deki firmaların ABD pazarına girmesi çok zordu. Ama şu an hem ABD toplumunun, hem de siyasilerin Çin’e karşı bir tepkisi var. Çünkü Çin’i kendilerine karşı bir tehdit olarak görüyorlar. Ve bundan dolayı yeni pazarlar oluşuyor, yeni tedarikçiler Amerika pazarına girebiliyor. Bu Türkiye için bir avantaj. Ve bizler bu avantajı bir fırsata dönüştürebiliriz. 300 milyon bir nüfusu olan ve çılgın bir tüketimin olduğu bir ülkenin pazarında pay sahibi olmak için bir fırsatımız var.”

“DÜNYANIN EN BÜYÜK HAZIR GİYİM FUARLARINA KATILMAYA HAZIRLANIYORUZ”

Erbos Çoprap’ın Avrupa’nın birçok ülkesinde çeşitli fuarlara katıldığını, ABD’de böylesine önemli bir projeye de ilk defa katıldıklarını belirten Öztürk, “New York’ta en fazla 20 alıcıyla ikili iş görüşmesi (B2B) planlıyorduk. Beklediğimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. 20 yerine 45 alıcıyla çok verimli görüşmeler yaptık. Programımızı iki saat uzatmamıza rağmen B2B taleplerini karşılamakta zorlandık. Program bir güne sığmayınca biz ve diğer firmalar ertesi gün alım gruplarının ofislerinde ağırlanarak görüşmelerini tamamlayabildi. Bu görüşmelerimiz verimli geçti. Ama daha etkili olabilmek için 2019 yılında Las Vegas’ta düzenlenecek olan ve dünyanın en büyük hazır giyim fuarlarından biri olan Magic Show Fuarına katılmak lazım. Erbos Çorap olarak bu fuara katılmak için şimdiden hazırlıklara başladık.” Dedi.

Erbos Çorap’ın başta İngiltere, İspanya ve İtalya olmak üzere Avrupa’nın 11 ülkesine ve Kuzay Avrupa ülkelerinin tamamına ihracat yaptığını dile getiren Altınser Grup Yönetim Kurulu Üyesi Suat Öztürk, en büyük hedeflerinin Avrupa pazarından sonra ABD’ye açılmak olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Eğitime Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.