Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Cahit Altunay, ziyaretin detaylarını Gözlem Gazetesi ile paylaştı.
Yaklaşık 2 hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Osman Öztürk’ün katılımıyla Sultangazi Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda; Taş ocağı firmalarına tam teşekküllü rehabilitasyon ile alakalı talimatlar gönderilmesi, talimatlara uymayan, rehabilitasyon talimatlarını yerine getirmeyen ocaklara, kapatılmaya kadar varan katı cezalar uygulanmasına karar verildi. Alınan diğer bir önemli karar da Sultangazi’nin üç ayrı noktasına toz ölçüm araçları konuşlandırılması oldu. Üç ayrı noktaya konuşlandırılacak olan toz ölçüm araçlarından gelecek anlık verileri vatandaşlar Sultançiftliği Merkez Camii önüne konulacak ekrandan ve bakanlığın resmi internet sitesinden takip edilebileceği aktarıldı.
Toplantıda alınan kararlar ise uygulanmaya başlandı. Alınan kararlar doğrultusunda Sultangazi’de üç ayrı noktaya yerleştirilen toz ölçüm araçları anlık veri almaya başladı.Sultangazi’nin en büyük problemlerinden biri olan Taş Ocakları ile ilgili yapılan bu toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, İl Çevre Müdürlüğü ve İBB yetkilileri de katılmışlardı.
BAŞKAN CAHİT ALTUNAY BAKAN ÖZHASEKİ İLE GÖRÜŞTÜ
Sultangazi Belediyesi’nde gerçekleşen bu toplantıdan 1 hafta sonra Belediye Başkanı Cahit Altunay, beraberindeki Başkan Yardımcıları Mehmet Erdönmez ve Zeynep Rana Danışman ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Sultangazi’nin geleceğine yön verecek Taş Ocakları da masaya yatırıldı.
Sultangazi Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıyla ilgili Bakan Özhaseki’yi bilgilendiren Belediye Başkanı Cahit Altunay, o ziyaretin detaylarını da gazetemizle paylaştı.
“KARARLARA UYMAYAN FİRMAYA BAKANLIK TARAFINDAN GEREKEN YAPILACAK”
Altunay, “Taş Ocakları ile ilgili firmalara 6 ay bir süre verildi. 6 ay süre içerisinde firmalar alınan kararları yerine getirmediği takdirde Bakanlık tarafından gereken yapılacak. Ziyaretimizde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konu ile yakından ilgilendiğini ve alınan kararları da yakından takip ettiğini ifade etti. Alınan kararlara uymayan firmalara da Bakanlık tarafından gereken yaptırımların yapılacağını Sayın Bakanımız bu ziyarette söyledi” diye konuştu.
“EN BÜYÜK HAYALİM; SULTANGAZİ YAŞAM MERKEZİ”
Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Temenni ediyoruz ki alternatif yerler bulunsun ve ocaklar buradan taşınsın. Ocaklardan kalan yerler ise millete sosyal donatı alanı olarak kalsın. Başkan olduğumdan bugüne kadar 23 kilometkarelik bu alan İstanbul’un bir yaşam merkezi olsun diye bir hayalim var. Kent Ormanlarının başlangıcı da bu projeden doğdu. Bulundukları yere Disneyland’e benzeyen projeler yapalım, biz başlayalım. Burada açılmış 180-200 metrelik çukurlar var ocaklardan dolayı ve onlarca. Bunların bir kısmının üzerine bir şeyler yapılabilir ama bir kısmını bırakıp öyle su doldurup yüzme sporlarına uygun hale getirilebilir. Onun için Disneyland’i aşar. Böyle bir projemiz var. Bu proje benim ömrüm yetmese bile benden sonra gelen devam eder. Bu 23 kilometrekarelik alana doğal yaşam parkı kurmayı hedefliyoruz. Var olan 2 Kent Ormanı da bu proje alanında, bir parçası. Bin 620 dönüm 2 Kent Ormanı yan yana. Yılda 2.5 milyon insan geliyor bu Kent Ormanları’na. İlçe nüfusunun 5 katı. Kent Ormanları, 23 kilometrekarenin 1.6 kilometrekaresini kapsıyor. Projenin büyüklüğünü buradan hesap edin. Tamamı bittiğinde bütün İstanbul buraya akar.Bunları hep dile getirdik. Bu bir devlet projesidir. Bunun mutlaka takip edilmesi ve birgün sonlandırılması gerekir. Bir ilçe belediyesinin bu ocakları kapatmaya ve üzerinde o devasa projeleri yapmaya gücü yetmeyebilir. Ama biz bir ufuk açarız, ufuk çizeriz. Yetkili desteği iligili bakanlıktan ve Başbakanlıktan alırız. Ve bu iş yürü. Ben buna ilk gün ne kadar inanıyorsam, bugünde aynı şekilde inanıyorum. Ve bürgün Sultangazi’de bahsettiğim alanlar İstanbul’un bir yaşam merkezi olacak. Neden biz dünyaya özenelim. Amerika’nın Center parkı varsa, İstanbul’da Sultangazi’de Yaşam merkezi var diyebileceğiz birgün. Belki bu uzun süreçtir, ama kararlılık gerektirir. Biz başlarız, bizden sonra gelen devam eder. Olumsuzu kimse sahiplenmez. Ama olumlu projeleri herkes takip eder ve sahiplenir.” Dedi.
Sultangazililer Tilki’nin Şantiyesine ‘Dur’ Dedi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.