a

Emniyet Müdürü Sultangazi Platformu'na Konuştu

Sultangazi’nin ilk sivil toplum örgütü olan Sultangazi Platformu, ilçenin gelişimi ve bu yolda yapılması gereken çalışmaları yetkili mercilere bildirmek için her ay düzenli olarak bir konu ve bu konunun muhatabı bir konukla istişare toplantıları düzenliyor. Vatandaşla yetkililerin bir araya geldiği ve ilk ağızdan sıkıntı ve önerilerin dinlendiği bu toplantılar vatandaşla devlet yetkililerini bir araya getirirken yardımlaşma ve dayanışmanın temellerini de güçlendiriliyor. Katılımcılar yapılan çalışmalardan haberdar olurken, kendi gözlemledikleri sorunları yetkililere iletiyor ve Sultangazi Platformu bu sıkıntıların takipçisi olarak örnek bir Sivil Toplum Örgütü örneği sergiliyor.

Programın sunuculuğunu yapan sanatçı ve araştırmacı yazar İsa Muslubaş, katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, ‘Bir elin hiç sesi yoktur, iki elin 4 sesi, dört elinde on altı sesi vardır’ diyerek toplantıların ilçe için ne kadar önem arz ettiğini belirtti.

 Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Sultangazi Platformu Başkanı Ramazan Tunçbilek, katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz dedi. Tunçbilek, ‘Sultangazi Platformu, din, dil, ırk, mezhep, gözetmeksizin yapılanları gözetleyen yapılmayanları ilgili yerlere ileten bir kuruluştur. İlçemizin en etkin STK’larından olan platformumuz misyon ve vizyon bakımından ilçemize hep katkıda bulunmuştur.  Bundan sonrada sunmaya devam edecektir.

İlçemizde, emniyet ve asayiş bakımında günümüze kadar gelen süreçte sayısız güzellikler olmuştur. Daha önce yaptığımız istişare toplantılarında gündeme getirdiğimiz sorunlar çözüme kavuşmuştur. Bunları sıralamak gerekirse, Okul önlerinde emniyet tedbirleri, polis memurlarımızın hızlılığı, Polisimizin halkla diyaloğu, İlçemizin bir mahallesinde ki olayları kontrol altına alınarak minimize edilmesi bizleri mutlu etmiştir.Bu ve daha sayamadığım birçok olaydan dolayı Emniyet Müdürümüz Sn. Nazım Dorak’a ve çalışma arkadaşlarına en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizde son günlerde artan hırsızlık olayları neredeyse halkımızın birinci gündem maddesine oturmuş durumdadır.  Bu konuyu Emniyet Müdürüm ve çalışma arkadaşlarının minimize edeceğini biliyorum.

İlçemizde emniyet binalarının az olması hizmet aksamalarına neden oluyor. Takviye yapılacak binalar bugüne kadar yakalanmış olan başarıları bir o kadar daha arttıracaktır. Bizler bugüne ilçe büyüklerimizin iyi niyetliliğine sığınarak sorunları dile getirdik. Onlarda yoğun bir çalışmayla bu sorunlara çözüm üretmeye çalıştılar. STK  ve halkımızdan bizim göremediğimiz ve emniyetimize yardım açısından Sn. Emniyet Müdürümüzün talepleri var mıdır ? Bunları emniyet müdürümüz burada paylaşırsa memnun oluruz’ diyen Tunçbilek, davetlerine icabet eden başta İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür etti.


Sultangazi İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak yaptığı konuşmada, Sultangazi Platformunun göreve geldiği günden bu yana yaptığı faaliyetleri yakından takip ettiğini ve çalışmalarında kendilerine her türlü desteği verdikleri için Platform başkanı Ramazan Tunçbilek ve üyelerine teşekkür etti

STK’ların önemine değinen Dorak, artık yapılan yada yapılacak olan her faaliyette STK’ların fikrinin alındığını ve sosyal hayatın içerisinde STK’ların çok etkin bir rol aldıklarını belirtti.

Tabii STK kavramı bizim gündemimize yeni giren bir kavram, özellikle seksenlerden sonra giren bir kavramdır. Bu batıdan gelen bir kavram gibi gözükse de bu bizim kültürümüzde her zaman olan bir şeydir.  Osmanlı dönemine döndüğümüzde vakıflar çok büyük rol oynamıştır. Son günlerde STK’lar ülke gündeminde çok rol alıyorlar.

Bir çok görevi de yerine getiriyor bu STK’lar. Sultangazi Platformu olarak çok önemli görevler üstleniyoruz. Sultangazi Emniyet Müdürlüğü olarak 500.000 nüfuslu ilçemizde 450 personelimizle hizmet veriyoruz. İlçemizde 22 noktada mobese kameramız var. Her mobese kamerası üzerinde 4 kameramız var. 1 tanesi hareketli 3’ü sabit olmak üzere.  Ama tabi ki de ilçemiz için yetersiz sayılır bu kameralar. Bunun yanına 100 kamera dahil olursa ilçemizi kaldırır. Ama bir kameranın maliyeti 40 milyar devletin imkânları ortada. Ama kapkaççılık olayı son 10 yıla nazaran son dönemde engelledik sayılır. Güvenlik kameraları ve mobese kameralarının önemini burada da görmekteyiz. Evlerde hırsızlık konusunda biz ilçe olarak 7 sıradayız.

Bizden daha önde olan ilçeler var. Bahçelievler ilçesinde yılda ortalama 2.000 yakın hırsızlık olayı oluyor. Bizim ilçemizde ise 1.200 tane yılda hırsızlık vakası yaşanmaktadır. 6 tane zırhlı aracımız vardı. Bunların teknolojik boyutta araçlarımızı donatarak geliştirdik. Önümüzdeki günlerde bu araçlarımız devriye atmaya başlayacaklar.

Tabiki öncelikli olarak personel sıkıntımız var. İl Emniyet müdürüyle yaptığımız görüşme neticesiyle bu sıkıntımızı da aşacağımızı inanıyorum. Araçlarımızı Basına tanıttıktan sonra devreye çıkacak olan personellerimiz görevine başlayacaklar. Son günlerde dolandırıcılık olaylarıyla ilgili hadiselerde bir artış var. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak için broşür çalışması yapıyoruz. Uyuşturucu çağımızın belası ilçemizde olumsuz anlamda nasibini alıyor. Her geçen gün kullanıcı sayısı artarken yaş oranı düşüyor. Okullarımız bu anlamda güvenli, okul önlerinde uyuşturucu satıldığına dair bir duyumumuz yok.

Polisiye tedbirler bir yere kadar, bu alanda ailelere çok büyük görev düşüyor. Çocuklarına sahip çıkmaları ve denetlemeleri şart. Devletin tedbirleri bir yere kadar, her gün bereber olduğu ailenin tedbirleri daha etkili oluyor. 2013 yılının başında uygulamaya koyacağımız bir projemiz var. Çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, toplumdan kopan çocukları tekrar topluma kazandıracak bir proje bu. ÇOGEP adı altında finansmanı olan bu proje yıl boyunca yayılan bir etkinlik ve 7 ile 25 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimize yönelik bir proje olacak. Tabi ki bu proje bir yere kadar etkili olur. İşte bu işe duyarlı STK’lara ve ailelere daha büyük görev düşüyor.

Göreve geldiğimden beri önem verdiğim bir konu var vatandaş polis ilişkisi. Vatandaşa kötü muamele yapan bazı meslektaşlarımızı uzaklaştırdık. Böyle vakaların yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Karakollar hepimizin karakolu, sadece mağdur yada suç işlediğimizde buralara gitmeyelim. Vatandaşın gönül rahatlığıyla girip emniyet mensuplarıyla konuşup çaylarını içecekleri bir hale getirmek lazım. Çünkü polis sizlerden biri ya oğlunuz ya kardeşiniz bizlerde bu sokaklarda geziyoruz. Çocuklarımız buralarda yaşıyor, yani sizden biriyiz.

Karakol ihtiyacımız var. Sultangazi Belediye Başkanıyla yaptığımız toplantı sonunda 3. karakolumuzun yerini belirledik. Habipler civarında bir yer olacak. 2013 Bütçesine aldırmak için şuanda çalışmalarımız sürüyor. 3. Karakolu açtığımız zaman Sultangazi’ye daha kaliteli hizmet verebileceğiz. Karakollarımızda yoğunluk sebebiyle işlerin aksaması nispeten azalacaktır diye düşünüyorum.

Tabi devletin imkanları bir yere kadar. Hepiniz işadamlarısınız ve benden önceki dönemde verdiğiniz desteği biliyorum. Önümüzdeki zamanlarda da bu konuda destek olacağınıza inancım tamdır’ diyen Dorak bu imkanı sağlayan Platfor üyelerine ve bu güne kadar çalışmalarına gerek maddi gerekse manevi destek olan herkese teşekkür etti.

Daha sonra katılımcıların sıkıntılarını dinleyen Dorak notlar alarak şikayetlerin değerlendirileceğini ve bazı sıkıntıların halkın tarafından kendilerine iletilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşın ihbar konusunda duyarsız olduğunu, ihbarın yanlış değerlendirildiğini kötü algılandığını söyleyerek, karakollara ihbar gelmediğini bu yüzdende suçu önlemede sıkıntılar yaşandığını belirtti. Sultangazililerden bu konuda kendilerinin daha duyarlı olmalarını beklediğini ileten Dorak, vatandaş polis işbirliğinin suçu önlemede çok etkili olduğunu ifade etti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP Sultangazi'den Denetim Komisyonu Açıklaması

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.