a

CHP’den Emin Haber’e Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP eski Parti Meclis Üyesi İlay Aksoy Emin Haber’i ziyaret ettiler.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP eski Parti Meclis Üyesi İlay Aksoy  CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Selma Taştekin ve bazı partililerle birlikte Sultangazi’de ki basın kuruluşlarını ziyaret ettiler.

 

Ziyaret kapsamında Emin Haber’i de ziyaret eden CHP’liler 7 Haziran genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarının yaşanacağı bir tarih olduğunu söylediler.

 

Sitemiz İmtiyaz Sahibi Emin Yeşil’in sorularını cevaplayan CHP’nin çalışkan ismi Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Seçim beyannamesi ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

 

Partimizin temel hedefi her kesimin istek ve arzularına onların yararını gözetecek şekilde karşılık verebilmektir. Tam da bu noktada beyannamemiz Türkiye’deki çok büyük bir eksiği tamamlamakta. Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca insan varken vaadlerimizi ve projelerimizi bu doğrultuda belirlemek zorundaydık. 21. yüzyılda vergilerimizle yaptığı duble yollarla övünen bir iktidarın, halkın karnını doyuran şeyin yol olmadığını anlaması gerekiyor. Sözüm yolların yapılmasına değil ama önceliğimiz insan olmalıdır. Bu nedenlede emekçisinden esnafına, öğrencisinden ev hanımına, çiftçisinden öğretmenine kadar her kesimin yararını gözeten projeler hazırladık. Beyannamemizin halkta çok büyük bir karşılığı olduğunun farkındayız ama esas önemlisi iktidar da farkında. Korku ile kurulan bir iktidarı halkın gücüyle yıkmak için güçlü ve herkesin sorununa cevap veren bir beyanname ile partimizi iktidar, genel başkanımızı başbakan yapacağız.

 

Ülkemizin temel sorunları nelerdir? Çözüm önerileriniz nelerdir?

 

Bahsettiğim gibi büyük bir açlık ve yoksulluk sorunumuz var. Sürekli gündemde olan bir 3 çocuk güzellemesi var biliyorsunuz. Devletin en yetkili kişisi her fırsatta 3 çocuk dayatması yaparken yine devletin resmi kurumu TÜİK çok vahim bir istatistik açıkladı. 3 ve daha fazla çocuğa sahip ailelerin yoksulluk oranı %51. Yani sadece bu veri bile yolunda gitmeyen birşeyler olduğunun en büyük kanıtı. Bir de inanç ve kimlik siyaseti yapma konusunu büyük bir sorun olarak görüyorum. İnanç ve kimliklerin ön planda olduğu bir siyaset anlayışı her toplumu kutuplaştırır ve insanlar arasında kaosa sebebiyet verir. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi… Siyasette bu üslubun değişmesi şart. İç Güvenlik Paketi’nin oylanması sırasında mecliste oluşan korkunç tablonun sokağı ne derece kutuplaştırdığı da bunun en büyük kanıtı. Dolayısıyla öncelikle siyasetçilerin özellikle de iktidarın söylemlerini yumuşatması gerekiyor.

yasemin önay cankurtaran_eminhaber_ziyaret

 

Sürekli alanlardasınız partinizin seçim çalışmaları hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

 

Öncelikle büyük bir heyecan ve beklenti var. Çünkü artık herkes tuzun koktuğunun farkında ve herkes bu değişimin parçası olmak istiyor. Her gün ayrı bir ilçede seçim ziyaretlerimi sürdürüyorum. Adaylarımızla birlikte biz de bu büyük değişimin parçası olmak ve Yaşanacak Bir Türkiye yaratmak arzusuyla var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Vatandaşın CHP’ye ilgisi nasıl?

 

İlgiden çok memnunuz. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın sıcak sevgisi ile karşılaşıyoruz. Özellikle gençlerde bu sene artan bir ilgi hissediyoruz CHP’ye. Milletçe Alkışlıyoruz sloganının da çok tuttuğunu gözlemliyoruz. Seçim yaklaştıkça ilgi artıyor. Bu ilgi CHP’yi iktidara götürecek. Sahada çok çalışkan bir ekibimiz var. Türkiye’yi adım adım dolaşıyor, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmıyoruz. Girdiğimiz her evde bize sıcak ilgisini gösteren vatandaşlarımız karşımıza çıkıyor. Hepsinin şikayetlerini tek tek dinliyoruz. Hepsinin sorunlarına çareler bulmak için çalışıyoruz. İnsanların güvenini kazandığımızı düşünüyoruz. AKP’nin yarattığı karamsar tabloyu yok edip halkımızla Yaşanacak Bir Türkiye inşa edeceğiz.

 

AKP iktidarı ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

 

Oyunu 3 dönemdir AKP’ye veren vatandaş AKP’nin özellikle sağlık sistemi ile ilgili sözlerini tutmamasından ve eğitim sisteminin yapboza dönmesinden dolayı yaka silkmiş durumda. Hangi bakan koltuğa oturursa otursun -AKP’den olmasına rağmen- bir öncekinin kurduğu sistemi baştan sonra değiştiriyor. Vatandaşın kafası oldukça karışık. İnsanlar mağdur oluyor. CHP’nin aksine AKP ciddi anlamda güven kaybetti. Artık oyumu CHP’ye vereceğim diyen vatandaş sayısı arttı. Türkiye, CHP iktidara geldiğinde gerçek anlamda bir sosyal devlet olacak. Bunu anlayan insanlar desteklerini AKP’den çekmiş durumda.Bugün en önemli sorun yoksulluk/işsizlik ve kutuplaştırılmış bir toplumdur. AKP döneminde bu sorun büyümüştür. Biz CHP olarak yoksul insanımızın problemlerini çözmeye geliyoruz. Seçim kampanyamızı yoksullukla mücadele eksenine oturtuyoruz. CHP emeklinin, esnafın, taşeronun sorunlarını görüyor, anlıyor ve bu sorunları halletmek üzere iktidara yürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“Onursal Başkan olsaydım, aday olmazdım”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.