a

Elif-Ba’nın ilk harfiyle kurslara ‘Merhaba’ dediler

Yüzlerce çocuk, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmek için Ravza Camiinde açılan yaz Kur’an kursları çerçevesinde akın etti.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Kur’an kursları başladı. 9 hafta sürecek olan kurslarda her yaş grubundan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra dini ve ahlaki bilgileri de öğrenebilecek. Ravza Camiinde açılan kurslara yaklaşık beş yüz öğrencinin kaydı yapıldı.

 

Kur’an Kurslarıyla ilgili bilgi veren İmam Hatib Halil İbrahim Baş ailelerin Kur’an kurslarına büyük bir ilgi gösterdiğini ve çocukların büyük bir coşku, sevgi ve heyecanla kurslara kayıtlarını yaptırdığını söyledi.

Ravza Cami Yaz Kuran Kursları

Ailelerin Kuran Kurslarına ve çocuklarının Kur’an Kurslarına devamını sağlamak için önem vermesi gerektiğini belirten İmam Hatib Halil İbrahim Baş, çocukların Kur’an’a olan sevgilerinin çok sevindirici bir tablo olduğunun altını çizdi.

 

Açıklamalarda, Diyanetin bu yılki ‘Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’anla Buluşalım’ kampanyası çerçevesinde güzel bir neslin yetişmesi için Kur ‘anla her zaman buluşmak gerektiği, Kur’an öğrencilerinin hafta için her gün 3’er saat sürecek olan kurslarda Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikleri görme fırsatı da bulacağı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sinan Oğan’ın Bu Mesajına Kulak Verin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.