a

Eğitim Bir Sen Sultangazi Şubesi'nden İmza Kampanyasına Destek

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından, kamuda kılık kıyafet serbestliği amacıyla başlatılan “10 Milyon İmza Kampanyası”na destek olmak amacıyla Eğitim Bir Sen Sultangazi Şubesi Sultançiftliği Mahallesi Merkez Cami önünde stand açtı.

Türkiye genelinde yürütülen imza kampanyasına destek veren Eğitim Bir Sen Sultangazi Şubesi üyeleri soğuk havaya rağmen vatandaşlardan imza kampnyasına destek istediler. Sultangazililerin yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasına yaklaşık 5 bin kişi destek verdi.

Türkiye'nin demokratikleşme süreci içerisinde bulunduğunu söyleyen Eğitim Bir Sen üyelerinden İlkay Gül, “Başörtüsü meselesi, sendikamızın kuruluş felsefesini şekillendiren konulardan biridir. Bu ülkenin dindarları, demokratları, insan hakları savunucuları bu yasağın utanılacak bir yasak olduğunu haykırmalıdır. Bu konuda iktidar partisinin de artık bir adım atmasının zamanı geldi de geçiyor. Artık bu konuda hiçbirimizin sabrı kalmadı, ‘kamusal alan, koca bir yalan’ diye yıllardır haykırıyoruz. Üniversitelerde büyük oranda ortadan kalkan bu yasağın artık kamu kurum ve kuruluşlarında bir daha geri gelmemek üzere kaldırılmasını istiyoruz.

Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduk. Bu anlamda, son olarak 30 Kasım 2012’de TBMM önünde bir eylem yaparak kamu görevlilerinin kılık ve kıyafet özgürlüğünü elde etmelerine yönelik başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik.” dedi.

“10 Milyon İmza Kampanyası”na Sultangazililerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen İlkay Gül, Merkez Camii önünde açılan standın 15 gün açık kalacağını ve sendika üyelerinin nöbetleşe görev yaptıklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Altunay; Sultangazi Merkezi Bir Konuma Gelecek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.