a

Dünya Çevre Günü Sultangazi'de Kutlandı

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “İnsan öncelikle kendine duyduğu saygının bir gereği olarak, yaşadığı yeri ve çevresini çok iyi korumalıdır. Herkesin katılımcı bir anlayışla, çevre sorunlarının önlenmesi ve doğal dengenin korunması için göstereceği çabalar bir araya geldiğinde, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması mümkün olabilecektir” dedi.

1972 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de 133 ülkenin devlet ve hükümet başkanları tarafından kabul edilen Dünya Çevre Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sultangazi’de “Dünya Çevre Günü” kutlama programının adresi 50. Yıl Kültür Merkezi oldu. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kutlama programı Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan “Grup Ece”nin  konseri ile başladı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. İnsan, toplumsal ve doğal çevresiyle bir bütün olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “Doğal yaşam zincirinin bir parçası olan insan, öncelikle kendine duyduğu saygının bir gereği olarak, yaşadığı yeri ve çevresini çok iyi korumalıdır. Herkesin katılımcı bir anlayışla, çevre sorunlarının önlenmesi ve doğal dengenin korunması için göstereceği çabalar bir araya geldiğinde, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması mümkün olabilecektir” diye konuştu.

Başkan Altunay konuşmasında Sultangazi Belediyesi’nin çevre yatırımlarına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Çöplerin yerinde ayrıştırılması ve ekonomiye geri kazandırılması noktasında çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Altunay, ilçe genelinde düzenlenen kampanyada her 5 litre atık yağ getirene karşılığında 1 litre temiz yağ verildiğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Mimar Sinan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Çevre Sokağı” isimli tiyatro gösterisi sunuldu.

Program sonunda ise öğrencilerin atık ambalajlardan oluşturduğu çeşitli figür ve kıyafetlerden oluşan sergi gezildi. Programda ayrıca çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar yapan okullara teşekkür belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazili Kursiyerler Görücüye Çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.