a

Doğanyılmaz; 'Allah Bu Ülkeye Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın'

Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz dizelerinin bu vatana nasıl sahip çıktığımızı anlattığını kaydeden MHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı İlker Doğanyılmaz, açıklamasında İstiklal Marşımızın; manevi değerlerimizi, milli kimliğimizi, vatan sevgisini en müstesna biçimde vurguladığına dikkat çekti.

MHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı İlker Doğanyılmaz; ‘‘İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş mücadelesinde milletimizin çektiği acıları, sıkıntıları tüm dünyaya haykırarak, istiklal aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur. Vatanına, bayrağına, bağımsızlığına aşkla bağlı olan Akif’in yazdığı bu destan, milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güce dönüştürmüştür. İstiklal Marşımız, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık aşkının en güzel ifadesidir. Bu coşkuyu ve duyguyu yüreğinde yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizle bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıl dönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı şükran ve minnet ile anıyorum’’ açıklamalarında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AK Kadınlar 8 Martı Kutladı