a

Diyarbakır Milletvekili İçten Sultangazi'de Süreci Değerlendirdi

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Ziyarette İçten çözüm sürecini değerlendirdi.


Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte birililerinin rahatsız olduğunu ve PKK’nın bitmesini istemediğini söyleyen Ak Parti Milletvekili Cuma İçten, “PKK’nın Güneydoğu’da uyuşturucudan elde ettiği yıllık gelir 10 Milyar dolardır. Bu gelirden olmak istemeyen bazı gruplar PKK’nın bitmesini istemiyor. Ayrıca derin güçler PKK’nın silah bırakmasına ve çözüm sürecinden çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar. PKK’nın ve BDP’nin içindeki bir yapıda silahların bırakılmasını istemiyor. Eğer PKK bugün silahları bırakmakla ilgili geri bir adım atarsa milletin altında ezilir. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte 7 aydır hiçbir şehit haberi almıyoruz. Çözüm sürecini provoke etmeye çalışan bazı gruplar var. Bu sürecin barışla, kardeşlikle, sevgiyle son bulmasını istemeyenler var” dedi.


AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 30 yıldan beri akan kanın durması için çok ciddi adımların atıldığını belirterek, bu süreçle birlikte bölgede olumlu havanın esmeye başladığını söyledi. Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'unda okunan mektubunda, artık silaha gereksinim olmadığı yönündeki açıklamasını hatırlatan İçten, “O mektupta hiç bir anlaşma, sözleşme olmadan, bu çağın silah çağı olmadığı, silaha gereksinim olmadığı yönünde bir açıklaması oldu. Silahların ülke dışına çıkarılması için 11 yıldır AKP'nin bir duruşu vardı 'Silah olduğu sürece asla çözüm olmayacaktır' diye. Nitekim çok yıllar sonra bu söylemimiz karışılık buldu. Ne gariptir ki son süreçte yüzde 15- 20'lik bir çekilme var. Çekilmeler istediğimiz boyutta değil” ifadelerini kullandı.


Ak Parti iktidarı ile birlikte 10 yıldır Türkiye’de faili meçhul cinayetlerin işlenmediğine vurgu yapan İçten,  “Derin devletten güç alanlar bu ülkede 17. 500 insanı katletti. 17. 500 insanın 14. 500 failini Ak Parti iktidarı buldu. Eğer bu sorunların tamamı ortadan kalkmışsa o zaman Kürt sorunu bitmiştir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AK Parti'nin 5 aşamalı seçim planı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.