a

Derdiyok, Hürriyet’in O İstatistiklerini Yalanladı

Sultangazi Müteahhitler Derneği (SUMDER) Başkanı Osman Derdiyok, Hurriyetemlak.com’un yayınladığı 2015 yılında konut yatırımında en çok kâr ettiren bölgeler endekslerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Hurriyetemlak.com Emlak Endeksi’ne göre 2015 yılında konutun metrekaresinin Sultangazi’de yüzde 16 artarak 2.140 TL’ye yükseldiğini açıklamıştı.  Hürriyetemlak.com’un yayınladığı endeksleri “Masabaşı bir çalışma” olarak değerlendiren Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, “Hürriyet Emlak’ın Sultangazi özelinde açıkladığı rakamlar gerçeği yansıtmaktadır. İlçemizde metrekare birim fiyatları 2.500 ile 5000 arasında değişmektedir” dedi.

Sultangazi’de yaşanan fiyat artışlarında en büyük nedenlerinin; Arsa metrekare birim fiyatlarının yükselmesi, inşaat malzemelerinin dolar kurunda artışları, nitelikli işçilik birim fiyatlarının yükselmesi, iş sağlığı ve mevzuatının uygulamaya geçmesinden sonra bunların maliyetlere yansıması olarak gösteren SUMDER Başkanı Derdiyok, “Son yıllarda ilçemizde gelişmişlik düzeyinin ciddi bir noktaya gelmesi fiyat artışlarındaki en büyük etkendir. Öte yandan 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi marka değeri yüksek projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçemiz bir cazibe merkezi haline gelecektir. Ayrıca ilçemizde ulaşım probleminin minimal düzeyde olduğu merkez bir ilçe konumuna gelmesi ile birlikte, ilçemiz konut alanında yaşanabilir yeşil konsepti ile ön plana çıkan ilçe haline gelmiştir. Bundan dolayı da fiyat yükselmesi yaşanmaktadır” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Selçuk Spor Yeni Binasına Taşındı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.