a

Derdiyok; Cumhuriyet Tarihinin En İyi Yönetmeliği

Gayrimenkul sektörü son günlerde yapılan yeni düzenlemeleri konuşuyor. Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak gösterilen inşaat sektöründe köklü değişiklikler yolda. Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok’un deyimiyle yeni İmar Yönetmenliği uygulanırsa Cumhuriyet tarihinin en iyi yönetmeliği olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İmar Kanunu’nda yapacağı değişikliklerle imar yapma yetkisini tek elde toplayacak. Hazırlanan yeni taslağın hayata geçirilmesi halinde yapılaşmada çok önemli değişiklikler de gündeme gelecek. Gayrimenkul sektörünün gözü kulağı bakanlıktan gelecek haberde. Yapılacak düzenlemeler sektörde köklü değişikliklere yol açacak. Sektördeki ilk düzenleme haberi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Ancak bu düzenlemelerin devreye girmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması şart. Bunun dışında hukuki anlamda ciddi adımlar içeren imar kanunu düzenlemeleri bakanlık tarafından büyük ölçüde netleşti. Yeni imar kanunu, ruhsat alma koşulları, emsal sınırlamaları, müktesep hak, brüt- net metrekare farkı gibi merak edilen tüm konulara düzenlemeler getiriyor.

İnşaat sektöründe köklü değişikliklerin yaşanacağı yeni imar yönetmeliğini Eminhaber’e değerlendiren Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, “Yeni yönetmeliğin eksileri olduğu gibi artıları da vardır. İleriye dönük düzenlemelerin yapılacağı yeni imar yönetmeliği uygulanırsa iddia ediyorum Cumhuriyet tarihinin en iyi yönetmeliği olacaktır. Şu anki imar yönetmeliği bizim açımızdan her ne kadar dezevantaj olmasına rağmen yeni yönetmeliği ileriye dönük olumlu görüyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Suzuk SX4 S-Cross Eylül ayında Türkiye'de

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.