a

Demokrasi Kazandı

Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz akşamı 7’den 70’e sokağa dökülen Sultangazililerin “demokrasi nöbeti” devam ediyor. Peki, o günden bugüne neler yaşandı?

Bir grup vatan haini askerin darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultangazi’de de 7’den 70’e binlerce vatandaş sokağa döküldü. “Asker Kışlaya” sloganları atan Sultangazililerin buluşma noktası Ak Parti İlçe Başkanlığı, Sultangazi Hükümet Konağı, Merkez Camii ve Baştabya Kışlası oldu.

TEBRİKLER SUZAN DAĞLAR CİVAN

Paralelci vatan hainlerinin darbe girişiminde bulunmasının netlik kazanmasından sonra Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, o saatten itibaren görevinin başındaydı. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri bir an olsun görevinin başından ayrılmadı. Bir anne olmasına rağmen, evine uğramak yerine binlerce Sultangazililerle birlikte meydanlardan geri çekilmedi. Hatta Suzan Dağlar Civan’ı uzun süredir muzdarip olduğu kronik faranjit hastalığı bile durduramadı. Başkan Dağlar Civan, muzdarip olduğu hastalığının etkisiyle yakınlarda bulunan sağlık kuruluşlarına gidip serum taktırsa da bir an olsun meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları yalnız bırakmadı…
_DSC6774
Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, namlusunu millete karşı çeviren ve milli iradeye darbe girişiminde bulunan paralel terör örgütü mensubu askerilerin girişimlerinin ilk saatlerinde yaklaşık 10 Bin teşkilat mensubuna çektiği kısa SMS’de, herkesin evlerine Türk Bayrağı asmaları çağrısında bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise vatandaşlara gönderdiği kısa mesajda; herkesi sokağa davet etti.

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ve ilçe teşkilatı o akşam adeta seferber olmuştu. Sürekli kısa SMS’lerle teşkilat mensupları ve Sultangazililer bilgilendirildi. “Herkes meydanlara” çağrısından sonra Sultangazililer sokağa döküldü. 10 binlerce Sultangazilinin ilk buluşma yeri Eski Edirne Asfaltı Caddesi’nde bulunan Ak Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı’nın önü oldu. Binlerce Sultangazili hep birlikte “Asker Kışlaya” sloganları atarak, ülke demokrasisine sahip çıktılar.

BAŞTABYA KIŞLASI’NDA DARBECİ TANKA EL KONULDU

Darbe girişiminin yaşandığı ilk gün sokağa dökülen Sultangazililerin ikinci durağı 50. Yıl Mahallesi’nde bulunan Baştabya Askeri Kışlası oldu. Darbe girişimine destek verilen Baştabya Kışlası önüne Sultangazi Belediyesi çöp kamyonlarıyla kapatıldı.  Darbe girişiminin henüz netlik kazanmadığı saatlerde Baştabya Kışlası’ndan 4 tankın çıkış yaptığı öğrenilince, Sultangazililer kışla içerisine girmek istedi. Kışla önüne gelen Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, vatandaşları sakinleştirdi. İçeride darbeci askerlerin olduğu yönünde duyumlar alan Sultangazililer o gün bugün kışlanın önünden ayrılmıyorlar.

Darbe girişiminin yaşandığı ilk gün Baştabya Kışlası’ndan çıkış yapmakta olan bir tanka da son anda Sultangazililer tarafından el konuldu. Tank içerisinde bulunan darbeci askerler, saatlerce tank içerisinden çıkamadı. Kışlanın önüne gelen polisler, demokrasiye sahip çıkan Sultangazilileri sakinleştirdi. Tank olay yerine gelen polislere teslim edildi.

Sabah saatlerine kadar kışlanın önünde demokrasi nöbeti tutan Sultangazililer, zaman zaman İstiklal Marşı okuyarak kışla içerisinde bulunan darbecilere sert tepki gösterdi. Baştabya askeri kışlasında darbeci grup içerisinde yer alan bir subayın bulunduğu bilgisini öğrenen vatandaşlar kışlaya girmek istedi.

Baştabya Kışlasında “Demokrasi Nöbeti” ise devam ediyor.

SULTANGAZİLİLER SOKAKLARDAN AYRILMADI

15 Temmuz olarak tarihi bir kara leke olarak geçen darbe girişiminin yaşandığı ilk gün meydanlardan, sokaklardan bir an olsun ayrılmadılar. Araç konvoyları ile “darbeye dur” diyen Sultangazililer, slogan atarak yürüyüş yaptılar. 10. Yıl ve İstiklal Marşı eşliğinde gerçekleşen yürüyüşler hiç durmadı.

SULTANGAZİ HÜKÜMET KONAĞI’NDA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz akşamından sonra “Demokrasiye sahip” çıkan Sultangazililerin bir diğer buluşma noktası Sultangazi Hükümet Konağı oldu. Bir an olsun Hükümet Konağı’nın önünden ayrılmayan Sultangazililer, devletine burada sahip çıkmayı sürdürdüler.

DEMOKRASİ ŞEHİDİ AHMET KOCABAY’I BİNLER UĞURLADI

FETÖ’cü paralel vatan hainleri tarafından gerçekleşen darbe girişimi vatandaşlar tarafından püskürtüldü.  Kanlı darbe girişiminde 161 vatandaşımız şehit oldu. Şehit olan isimlerden biride Sultangazili Ahmet Kocabay’dı. Ahmet Kocabay’ın cenaze namazı Sultançiftliği Merkez Cami’nde kılındı. Belediye Başkanı Cahit Altunay başta olmak üzere binlerce Sultangazili demokrasi şehidi Ahmet Kocabay’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Kocabay’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliğinde defnedildi.
Cnk50BMXEAA2hrq
BAŞKAN ALTUNAY YARALILARI ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Cahit Altunay, 15 Temmuz akşamı “darbeye hayır” diyen, tankların önüne siper olan ve yaşanan olaylarda yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Cnk8SuPW8AAfKLx
STK’LARDAN, İŞADAMLARINDAN, KANAAT ÖNDERLERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

Sultangazi’de buluna Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere işadamları, kanaat önderleri ve vatandaşlar Ak Parti İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan’ı ziyaret ederek, darbeye karşı olduklarını ve her zaman devletinin yanında olduklarının mesajını verdiler.
rrrrr
MERKEZ CAMİİ ÖNÜNDE “DEMOKRASİ NÖBETİ”NE DEVAM

15 Temmuz 2016 tarihinin, demokrasi açısından kara bir leke olarak tarihe geçtiği ancak bu tarihin bundan böyle, demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı tüm ülkede olduğu gibi Sultangazi’de de bir tarih olarak anılacaktır.  Vatanı için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmeyen bu millet, topyekûn iradesine sahip çıkmış ve darbe heveslilerine en ağır cevabı vermiştir.
Cngy-_HW8AEWBfF
Sultangazi’de 15 Temmuz Cuma akşamı başlayan “Demokrasi nöbeti” Merkez Cami önünde devam ediyor. Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay ve binlerce Sultangazilinin katılımıyla devam eden “demokrasi nöbeti”ne zaman zaman Ak Partili milletvekilleri de eşlik ediyor.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ ÇORBA İKRAMINDA BULUNDU

Merkez Cami önünde vatandaşların devam eden demokrasi nöbeti’nde vatandaşlara Sultangazi Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Habiblerde Yangın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.