a

Demir; AK Partililer seçim yasaklarını deliyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sultangazi İlçe Başkanı Şükrü Demir, 20 Martta başlayan seçim yasaklarını AK Parti haricinde ki diğer partiler uymak zorunda kalırken neden AK Parti adayı bu kurallara uymuyor diyerek yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti.

“20 Martta başlayan seçim yasaklarını uygulamak tüm siyasi partileri ve adayları tarafından zorunludur. Bildiğiniz gibi kanunlar kişilere göre değil toplumun birliği ve dirliği için çıkartılan ve uygulanan kaide ve kurallardır. Peki, bu kaide ve kurallara AK Parti mensupları haricindeki diğer partiler uymak zorundayken, neden AK Parti ve adayı bu kurallara uymuyor.

Geçen hafta Sultangazi’de yaşanan bir SMS olayından sonra AK Partililer Sultangazi Seçim Kurlu Başkanlığına şikayette bulunarak bizler için bir açılım! yaparak hukukun gukuk olmadığını göstermişlerdi. İşte bu bağlamda bizlerde sorumlu siyasetçiler olarak, BBP İlçe Başkanı olarak aşağıda belirttiğimiz konularda şimdiden uyarıyor ve bunları tespit ettiğimizde şikayet edeceğimizi şimdiden kamuoyuna deklare ediyoruz.

Nedir bu konular; seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte adayların hiçbir programına memurlar katılamazlar, kurum araçlarını kullanamazlar, açılış ve temel atma töreni yapamazlar gibi maddeler var. İşte bu noktada;

Resmi olarak Belediye Başkanı Sıfatıyla) davet edilen yere AK Parti ilçe yönetimini ve meclis üyesi adaylarını da getirmek (örnek: Nevruz Şenlikleri kutlaması gibi)

Siyasi propaganda çalışmaları yaparken, her ne sıfatta olursa olsun memur olan personeli yanında dolaştırmak (bu memurlar raporlu ise kanunen hasta demektir ve o etkinliği katılamaz, izinli ise de o adayın yanında mesai yapamaz)

Belediyenin kullandığı araçlar her ne kadar sivil plakalı olsa da ihale ile hizmet alımı yapıldığı için beytülmal durumundadır ve belediye kurumunun imkanlarını ve olanaklarını kullanmaktır. Bu araçların kullanmaya devam edilmesinde,

Siyasi başkan yardımcıları siyasi propaganda çalışmalarına gelirken yine bu belediyenin araçlarını kullanarak gelmelerinde,

Milli Eğitim ve diğer resmi kurumların organize edeceği her hangi bir programa Nevruz Şenlikleri kutlamalarında olduğu gibi siyasi katılım yapıldığında hukukun gukuk olmadığını gösteren AK Partili mensubu arkadaşlarımız gibi yapmayıp, şimdiden uyarıyor yasakları her hangi bir kılıfla delme yoluna gidilirse de şikayet edeceğimizi tekrarlıyoruz.”   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Mustafa Günaydın Sessizliğini Bozacak mı?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.