a

Cübbeli'nin moralini yerine getiren ziyaretler

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen hocaları yaklaşık bir yıldır Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca'yı geçtiğimiz Cuma günü ziyaret etti. İsmailağa Cemati'nin önde gelen hocalarından Abdullah Ustaosmanoğlu, Küçükköy Merkez Cami emekli imamı Cemal Terzioğlu, Gaziosmanpaşa emekli müftüsü Mustafa Polat ve işadamı Kenan Çakıroğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'yı ziyaret etti. İsmailağa Cemaati'nin hocaları, Cübbeli Ahmet Hoca'ya Hazreti Yusuf'un kıssasını anlatırken 7 Aralık'ta tahliyesi için dua ettiler.

AHMET MAHMUT ÜNLÜ: “BU ZİYARET BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Bu ziyaret karşısında oldukça duygulanan ve memnun kalan Ahmet Mahmut Ünlü'nün hocalardan kendisi için dua etmelerini istediği öğrenildi. Cübbeli Ahmet Hoca'nın “Hocalarımızın yaşlarının ilerlemiş olmasına rağmen, beni ziyarete gelmelerinden dolayı biraz da mahcup oldum. Hepsinin yaşları neredeyse 80 civarında. Buraya kadar gelip zahmet ettiler. Bana moral verdiler. Kendilerinden dua istedim. Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Allah'u Teala onlardan razı olsun. Desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Böyle sıkıntılı bir süreçten geçerken yine bana destek olmaları ve bir an önce esaretten kurtulmam için dualar etmeleri bana büyük bir moral kaynağı oldu” dediği öğrenildi.

HZ. YUSUF'UN KISSASININ KISA ÖZETİ

Yûsuf a.s. İsrailoğulları peygamberlerinden Yâkup peygamberin oğludur. Hayatı ve kıssası Kur'ân-ı Kerîm'de anlatıldığı üzere (Yûsuf/1-104) kısaca şöyledir:

ÖNCE MISIR'DA KÖLE OLDU

Yûsuf'un büyük kardeşleri, onu kıskandılar ve hîle ile onu kıra götürüp bir kuyuya attılar. babalarına ise “Onu bir kurt yedi.” dediler. Sonra geri dönüp “Yûsuf'u bir kervana ucuz fiyata köle diye sattılar. Yûsuf o zaman on sekiz yaşında idi. Kardeşlerinden korkup sustu ve Allah'a dayanarak kervanla Mısır'a gitti. Burada Mısır'ın maliye bakanı (Azîz) tarafından satın alındı.

ZÜLEYHA'NIN İFTİRASIYLA ZİNDANA

Yûsuf'un eşi emsali olmayan güzelliği, Azîz'in karısı Züleyha'yı âdeta büyüledi. Züleyha'nın tekliflerini reddetti. Yine bir gün Züleyha onun odasına girdi. Yûsuf ondan kaçarken gömleği yırtıldı. Yûsuf dışarı çıkınca Azîz’i kapı önünde buldu. Züleyha ise Yûsuf'un kendisine saldırdığını söyleyerek onu zindana attırdı.

ZİNDANDAN MISIR'IN HAZİNELERİNE

Zindanda iki kölenin gördüğü rüyalar, Yûsuf'un yorumladığı gibi çıktı. Nihayet Mısır hükümdarının gördüğü bir rüyayı da doğru tâbir etmesi üzerine, zindandan çıkarılarak maliye bakanlığına getirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Zara Ekinlispor Sinopspor'u eli boş yolladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.