a

Ona Göre Yaşananlar İç Savaş

Sultangazi Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısında CHP’li Meclis üyeleri “PKK” diyemedi. CHP’li üyeler Hürriyet Gazetesi’ne yönelik gerçekleşen protestoları da kınadılar.

 

Sultangazi Belediye Meclisi Eylül ayı 1. Oturumu Av. Hacı Orhan Başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda şehitlerimiz için Fatiha okundu.

 

Sultangazi Belediye Meclisi Eylül ayı 1. Oturumun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATV’deki konuşmasında “400 milletvekili” ile ilgili açıklamaları tartışıldı.

 

Toplantıda söz alan CHP Meclis Üyesi Ahmet Ali Sukas yaptığı açıklamasında terör örgütü PKK’nın adını kullanmadı. CHP’li Sait Çoşkunoğlu ise yaşanan terör saldırılarını, “İç Savaş” olarak yorumladı.

 

Gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Hasan Esat İlhan ve CHP Meclis Üyesi Av. Ahmet Ali Sukas, terörü lanetlediler.

 

CHP’Lİ SUKAS “PKK” DİYEMEDİ

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ali Sukas, “Bu hain saldırıyı gerçekleştiren ve gerçekleştirilmesine göz yumanları şiddetle kınıyorum. Vatan evlatlarının kanı üzerinde siyaset yapanları, çıkar ve menfaat gösterenleri millettin vicdanına havale ederek kınıyorum. Büyük milletimizin her türlü saldırının ve hainliğin hesabını er yada geç soracağına inancımız tamdır. Bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” Dedi.

 

Sukas dün Hürriyet Gazetesine yönelik gerçekleşen gösterileri de kınadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATV’deki konuşmasında “400 milletvekili” ile ilgili bölümün çarpıtılarak Hürriyet’te haberleştirildiğini iddia eden bir grubun Hürriyet gazetesine taşlı saldırıda bulunmasını kınayan CHP’li Sukas’a cevap gecikmedi.

 

HACI ORHAN; ASIL VATAN HAİNLERİ BU HABERLERİ YAPANLARDIR

 

Belediye Meclisi Meclis 1. Başkanvekili Av. Hacı Orhan, “Milletin çok hassas olduğu bir dönem yaşıyor. Bu dönemde bu hassasiyeti göstermeyen insana biz çok hassasiyet gösteriyoruz. Dün akşam Hürriyet’e yönelik gerçekleşen protesto gösterisine bende katılmak istedim. Ama fırsat bulamadım. ‘400 Milletvekili olsaydı şu an bu şehit haberleri gelmezdi’ haberini yapanlar şu anda hem şehit yakınlarına hem de bu ülkede yaşayanlara saygısızlık yapmaktadırlar. Asıl vatan hainleri bu haberleri yapanlardır” diye konuştu.

 

HASAN ESAT İLHAN; ŞİDDETLE KINIYORUM

 

Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Hasan Esat İlhan ise, “Kim hangi gaye ile insan öldürüyorsa katildir. PKK terörünü lanetlemeyen ve bu terör örgütü ile işbirliği içerinde olduğu belli olanları şiddetle kınıyorum.” Dedi.

 

ÇOŞKUNĞLU TERÖR OLAYLARINI “İÇ SAVAŞ” OLARAK YORUMLADI

 

CHP’li Sait Çoşkunoğlu ise PKK terör örgütünün adını kullanmadan, “Bu ülkede kimler şiddete oynuyorsa biz o mağdurların yanındayız, zalimlerin karşısında olacağız. Bu ülkede bir siyasi parti 400 milletvekili çıkarmasa bu ülkede iç savaş devam mı edecek? Kim mağdursa biz o mağdurun yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Çoşkunoğlu’nun bu açıklamalarından sonra mecliste tansiyon yükseldi.

Tüm Yorumlar (1)
  • hakan cebeci
    9 yıl önce
    0 0

    hacı orhan gerçekten hukukçumu avukat mı kanun adamımı bir de bu meclisin başkanı mı kabus mu bu??? ne demek ben de hürriyeti protestoya gitmek istedim!!! yaw senin iç işleri bakanın bu protestoyu kınıyor burası hukuk devleti diyor biz kamu düzenini sağlayacağız diyor sen de bir hukuk adamı! olarak neler diyorsun hay sana diploma verene avukat yapana oraya başkan yapana ne diyim ben,,bugüne kadar her haltı yedin seni kimse görmedi inşallah bu içişleri bakanı görür yeter artık ya
    Bakan Altınok konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
    “Asli görevimiz bu tür olaylar karşısında kamu güvenliğini sağlamaktır. Konunun ne olduğu önemli değil. Hukuk devleti ilkelerinden ödün veremeyiz. Kimsenin kendi cezasını kendi vermeye hakkı yok. Hukukun her şeyden önemli olması lazım. Elbette ki sizin görüşlerinizi beğenmeyebilirler, sizi sevmeyebilirler, silah ve şiddet olmadığı sürece protesto da edebilirler, ama hukukun verdiği haklara saygı göstermeleri lazım.”

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30006064.asp

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Kadın kılığındaki 5 terörist yakalandı