a

Coşkunoğlu; Taş Ocakları İle Mücadelemiz Yıllardır Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cemal Polat’ın katılımıyla Cebeci Taş Ocaklarında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu, 2011 yılından bu yana Cebeci Taş Ocakları ile sayısız önerge verdiklerini belirterek, “Verdiğimiz önergeler akabinde taş ocaklarında bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda burada faaliyet gösteren 19 Ocağın yürütmesi durduruldu. Ancak yürütmesi durdurulan 19 firma parlamentoya baskı yaparak, yeniden faaliyetlerine devam ettiler.” dedi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Üyeliğine seçilen, 2014 yerel seçimlerinde ise Sultangazi Belediye Meclis Üyesi seçilen Sait Coşkunoğlu, partisinin Cebeci taş ocaklarında düzenlediği basın toplantısına katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP İl Başkanı Cemal Polat’ın da katıldığı toplantıda konuşan Sait Coşkunoğlu, “ Cebeci Taş Ocakları ile ilgili sayısız yazılı ve sözlü önergelerimiz oldu. Geçen dönem ben İl Genel Meclis Üyesiydim. İl Genel Meclis üyeliğim döneminden itibaren ilçemizin kanayan yarası olan Taş Ocaklarını her fırsatta gündeme taşıdık. 2011 yılından bu yana bu çevre kirliliği oluşturan taş ocaklarıyla ilgili sayısız yazılı ve sözlü önergelerimiz oldu. Bu önergelerimiz doğrultusunda burada bir çalışma yapılmış ve 19 firmanın yürütmesi durdurulmuştu. Ancak 19 firmanın parlamentoya yaptığı baskı sonucu 1 ay sonra 19 firma burada faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmişti.

14522859_308704566154744_3240574459614409195_n

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Sultangazi Belediye Meclisi seçildim. Bu tarihten itibaren de taş ocaklarıyla ilgili CHP Meclis Grubu olarak yazılı ve sözlü önergelerimiz oldu. Yani konuyu yakından takip etmeye devam ettik. Verdiğimiz önergelerin sonuç bulduğuna inanıyoruz. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaklaşık 1 ay önce Cebeci Taş Ocakları ile ilgili bir çalışma yaptı ve bir dizi kararlar aldı. Şimdi alınan kararların uygulanıp, uygulanmadığını da takip ederek kamuoyu ile paylaşacağız.  Ancak bu sorunun çözüme kavuşması noktasında Sultangazi halkının direnci çok önemlidir.  Bizler taş ocaklarının da bulunduğu bu havzalara rant havzası diyoruz. Burası ciddi bir rantın döndüğü alandır. Halkımızın sağlığını tehdit eden bu soruna karşı hep beraber, hep birlikte direnmeye devam edeceğiz. Özellikle bu ocaklara yakın mesafede oturan halkımız çeşitli hastalıklarla da mücadele etmektedirler. Astım, bronşit, kanser hastalığına yakalanan çok sayıda vatandaşımız vardır.

CHP Grubu olarak her zaman halkımızın yanındayız. İlçenin bir numaralı problemi olan bu ocaklara karşı halkımızın yanında olmaya, mecliste gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunun üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Ve inanıyorum ki, burası Sultangazililerin olacak.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP Sultangazi’nin sorunlarına dikkat çekti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.