a

Çoşkunoğlu Ak Parti'ye Çalıştı

TARİH; 2009

2009 yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa CHP eski İlçe Başkanı Hıdır Karadaş Ak Parti Sultangazi Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulundu. 

Peki CHP'li Karadaş'ı Ak Parti'ye kimler yönlendirdi? Bu kararı nasıl aldı?



CHP'de Ercan Karabayır'ın aday gösterilmesiyle birlikte Sait Çoşkunoğlu, İsmet Elmas, Hıdır Elmas ve bazı isimler Karabayır'ın dışarıdan bir isim olduğunu öne sürerek desteklemeyeceklerini söylediler. CHP İl Genel Meclis Üyesi Sait Çoşkunoğlu o dönem “Ercan örgüt dışından bir isim. Koca örgütte adam mı yoktu? Ercan'ı aday yaptılar. Kesinlikle desteklemeyeceğim” diyerek 2009 yerel seçimlerinde farklı bir strateji izledi.

CHP Gaziosmanpaşa eski İlçe Başkanı Hıdır Karadaş üzerinden strateji izleyen Sait Çoşkunoğlu ve diğerleri Kardaş'ı Ak Parti'den Belediye Başkan aday adayı olması için ikna ettiler. Karadaş'ın başvurusuyla birlikte CHP tabanı adeta bir şok yaşadı. Sait Çoşkunoğlu, İsmet Elmas, Hıdır Elmas ve CHP'de siyaset yapan bazı isimler Karadaş'ı kullanarak Ak Parti'de aktif siyaset yapmak için kolları sıvadılar. CHP Sultangazi Belediye Başkan adayı Ercan Karabayır'a karşı bir çalışma içerisine giren Sait Çoşkunoğlu ve diğerleri Gazi Mahallesi başta olmak üzere CHP tabanının yoğun yaşadığı 75. Yıl, Zübeyde Hanım ve Yunus Emre Mahallesi'nde yoğun bir çalışma içerisine girdiler.

Ercan Karabayır'ın Sultangazi Belediye Başkan adayı gösterilmesiyle birlikte ikilem içerisine giren Sait Çoşkunoğlu, İsmet Elmas, Hıdır Elmas ve bazı isimler kapı kapı dolaşarak, “Hıdır kardeşimiz AKP'den aday gösterilecek. Sandıkta oyunuzu AKP adayı olacak olan Hıdır Karadaş'a verin. Kesinlikle Ercan Karabayır'a oy vermeyin” ifadelerini kullanarak Ak Parti ve Karadaş için oy istediler. Henüz Belediye Başkan aday adayı olan Hıdır Karadaş'ın adaylığına kesin gözüyle bakan ve halkıda bu yönde aldatarak Ak Parti için oy isteyen Çoşkunoğlu ve diğerlerinin bu stratejisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Gazi Cemevi ziyaretine kadar sürdü.

“AKP'de Alevi açılımı” adı altında Hıdır Karadaş'ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Topbaş'ın Cemevi ziyaretinde tüm dengeler değişti. CHP'li Sait Çoşkunoğlu, İsmet Elmas, Hıdır Elmas ve bazı isimler Kadir Topbaş'ı alkışlamak için beklerken, hiç ummadıkları bir olay yaşandı. Gazi Mahallesi'nde yaşayan çoğu vatandaş Sait Çoşkunoğlu ve diğerlerinin tezgahını bozmuş, rant siyaseti yapanlara dur demişlerdi. Rant siyasetine dur diyerek Sait Çoşkunoğlu ve diğerlerinin oyunlarını bozan vatandaşlar Cemevi çıkışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da tepki gösterdiler. Ve tepkilerde istenmeyen olaylar yaşandı. Kadir Topbaş'ın bu olaydan sonra Hıdır Karadaş isiminden vazgeçtiği iddia ediliyor.

Yaşanan bu olaydan sonra Sait Çoşkuonğlu ve diğerleri kendilerini CHP Genel Merkezi'ne attılar. CHP Genel Merkezi'nde ki bağlantılarını kullanarak kendilerini Ercan Karabayır'ın listesine yazdırma çabasına girdiler. Listede kendisine yer bulan Sait Çoşkunoğlu kendini İl Genel Meclis Üyeliğinde 1. sırada yazdırmayı başarırken, diğer arkadaşlarını da diskalifiye etti. Yani yarı yolda bıraktı.

Dönemin CHP Belediye Başkan adayı Ercan Karabayır ise o dönemi, “Sait Çoşkunoğlu'nun üzerini ben çizdim. Fakat başta Mehmet Sevigen olmak üzere birçok partili arkadaşımızın yoğun baskılarını ve ricalarını kırmayarak listenin 1. sırasına yazdırdım.Sait Çoşkunoğlu için CHP’nin hiçbir önemi yoktur. Çoşkunoğlu için önemli olan yakasına takacağı meclis üyesi rozetidir”  diyerek özetledi.

Tarih; 2012

2009 yerel seçimlerinde birlikte hareket eden Sait Çoşkunoğlu ve diğerleri 2012 tarihinde CHP İlçe Örgütü Kongresi öncesi yapılan delege seçimlerinde karşı karşıya geldiler. Mevcut İlçe Başkanı Ali Boztaş'ın karşısında 2009'un Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Hıdır Karadaş vardı. Sait Çoşkunoğlu ise Ali Bzotaş'ın yanında yer alarak 2014'de koltuğunu korumanın hesaplarına girmişti. Lakin kongreden Hıdır Karadaş çıkarsa, 2009'un intikamını alınacağına inanıyordu. 2009 seçimlerinde birlikte hareket eden Çoşkunoğlu ve diğerleri ilçe kongresi sürecinde ayrı saflarda yer aldılar. Delege seçimlerinde toplumları ayrıştırarak Zaza-Koçgiri ayrımını yapanlar yine menfaatlerini ön planda tuttular.

Tarih; 2013

2014 yerel seçimlerine aylar kala Sait Çoşkunoğlu ve diğerleri yine koltuklarını korumak ve bir yerlere seçilmek için yine bir araya geldiler. CHP Belediye Başkan aday adayı Ali Acar'ın etrafında toplanan Çoşkunoğlu ve diğerlerinin adeta iştahları kabarmış durumda. 2014 yerel seçimleri için yeniden birleşen Çoşkunoğlu ve diğerleri Mustafa Sarıgül'ün Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte koltuk sevdası için tekrar bir araya gelirken, Acar'ı da yanlış yönlendirmeye devam ediyorlar.
 
Sait Çoşkunoğlu, Hıdır Karadaş ve diğerlerini rant mı bir araya getirdi? Bu soruyu Çoşkunoğlu, Karadaş ve diğerlerini çok iyi tanıyan birkaç isme soruyoruz. Aldığımız cevap ise ortak; “Bunlar rant ekonomisinde bir araya geldiler. Biri koltuğunu korumanın derdinde, diğerleri koltuk peşinde”

Kısacası; 2009 seçimlerinde dışarıdan bir isim aday gösterildi diye Ak Parti'ye çalışanlar, 2012'de toplumları ayrıştırırken, 2014 için yeniden birleştiler. 3. şahısların CHP'de ön plana çıkmasını istemeyenler ayrı gruplaşmalara girerek rantta bir araya gelmeye devam ediyorlar.

Emin YEŞİL

Tüm Yorumlar (3)
  • Ali Özdemir
    11 yıl önce
    0 0

    gazi malesini meşur rantiyecisi seni gidi seni vay vay caviten torpil almış

  • Serdal Günel
    11 yıl önce
    0 0

    Oy bitti makarna komur var yersin

  • bir bilen
    11 yıl önce
    0 0

    Sait sait olali boyle zulum gormedi. Gercekler bir bir cikinca cildiran sait cik su yazilanlari mertce kabul et. Cik ercan dogru diyor de. Cik evet ben koltuk sevdalisiyim de ve herkesten ozur dile. Ali acar yanlis yolda yanlis insanlarkasin bunlar srni kullanip amaclarina ulastiktan sonra unutacaklar. Eminhaber gercekleri yazmaya devam et. Il yonetimine kadar ulasti yazdiklarin bilesin

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Polis Bu Araca Dokunamadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.