a

Civan, ‘Ne olursa olsun, şu anda karargahı terk etme günü değildir’

AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, TSK içerisinde yuvalanmış bir grup FETÖ üyesi rütbelinin yaptığı darbe girişimine tepki göstermek için belki de sokağa ilk çıkan isimlerden birisiydi.

Başkan Dağlar Civan gazetemiz GÖZLEM’e, Türkiye’nin, teşkilatının, yakın çalışma arkadaşlarının ve kendisinin yaşadığı son 5 gün ile ilgili olarak çok özel açıklamalarda bulundu…

 “MİLLET, DARBECİLERE DARBE YAPTI”

TSK içerisine yuvalanmış vatan hainlerinin darbe girişimi karşısında oldukça etkilendiği gözlenen Başkan Dağlar Civan bu konuyu şöyle değerlendirdi: “Ülkemiz gerçekten çok sıkıntılı bir süreçten geçti. Fakat bu süreçte millet, yönetimi darbeyle almak isteyen darbecilere, kendi iradesini ortaya koyarak kendi darbesini yaptı. Ülkemizde böylesi bir hain girişimin yaşanması gerçekten çok üzücü bir durum. Fakat vatandaşlarımızın hassasiyet, göstermiş oldukları duyarlılık gerçekten takdire şayan bir durumdur.”

“Vatanımızı, milletimizi bölmek ve parçalamak isteyen, bu milletin meclisine bomba atan, bu milletin parasıyla almış oldukları kurşunları kendi yetiştirdikleri evlatların eline verip, bu millettin üzerine kurşun olarak sıktırılan bu zihniyeti hiç kimse onaylamadı. Herkes bu darbe girişimini lanetledi.  Bu sadece Ak Parti’nin bir mevzusu gözükmediği için herkes bu hain darbe girişimine karşı tek yürek oldu, desteklemedi.  Memleket meselesi olan bu girişimde herkes vatandaşlık görevini yerine getirdi.”

 “SAĞCISI, SOLCUSU HERKES ‘DARBEYE HAYIR’ DEDİ”

Darbe girişimi karşısında bütün Türkiye’nin kenetlendiğini söyleyen Başkan Dağlar Civan; “Devletine sadece Ak Partililer değil CHP’liler, MHP’liler, Saadet Partililer, Büyük Birlik Partililer ve diğer partilerden binlerce insan sahip çıktı. Sağcısı, solcusu ayırt etmeksizin herkes ‘darbeye hayır’ dedi.”

“BU MESELE SADECE ERDOĞAN SORUNU DEĞİLDİR, BU MESELE VATAN MESELESİDİR”

Ülkede daha evvel dönem dönem askerin demokrasiyi kesintiye uğratarak, askeri darbeler yaptığını belirten Başkan Dağlar Civan, daha önceki darbelerde vatandaşların sessiz kaldığını ancak bu kez herkesin demokrasi için sokağa döküldüğünü ve darbecilerin planlarını bozduğunu açıkladı. Başkan dağlar Civan: “Adnan Menderes dönemini insanlar çok iyi algıladı. Adnan Menderes idam edildiği zaman bugünkü iradeyi hiç kimse o dönem gösteremedi. Turgut Özal’dan sonraki gelmiş geçmiş en iyi liderde Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan bugün sadece Türkiye’nin değil, dünyada ki tüm mazlum coğrafyaların umudu olmuştur.

Recep Tayyip Erdoğan’ı seven olabilir, sevmeyen olabilir. Kurucusu olduğu partisini desteleyen olabilir, olmayabilir. Ama herkes şunu gördü. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partisi sayesinde insanlar refahı, huzuru ve pek çok alanda yaşanan gelişmeyi Erdoğan sayesinde kazandı. Bu kazanımız her kitle kazandı. Recep Tayyip Erdoğan’a kızanlar olsa da, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminden sonra kendisine vefa gösteren çok insan olduğunu gördük. Çünkü bu mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, vatan meselesi.”

“UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM”

Darbe girişiminin başladığı saatlerde hemen parti binasına gelen ve bütün Sultangazililere demokrasiye sahip çıkmaları için çağrı yapan ve meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerini hiç terk etmeyen Suzan Dağlar Civan, darbe girişiminin başlamasından, bastırılmasına kadar umudunu hiç kaybetmediğini söyledi. Dağlar Civan, Sultangazililere duyduğu güveni de dile getirdi. Dağlar Civan: “Darbe girişiminin başladığı andan bugüne kadar hiç umudumu kaybetmedim. Sultangazi halkını çok iyi tanıyorum. Ben 20 yıldır bu halkın içerisindeyim. 1,5 yıla yakın ilçe başkanlığı görevini yapıyorum. Bu görev sürem boyunca hep şunu gördüm. Kritik zamanlarda tüm Sultangazililerin birleştiğini, bir olduğunu, beraber olduğunu, kardeşlik değerlerini hiçbir zaman yok etmediğini gördüm. İçim o kadar rahattı ki, Sultangazililerin bu duyarlılığı göstereceğini biliyordum. İlçe halkımızda çok ciddi vatanseverlik vardır. Çok ciddi memleketine, örfüne, kültürüne aşık insanlar var. Vatanını satan insanlar yok. Sultangazi ilçemiz gerçekten çok kıymetli bir ilçedir. Bu beni hiçbir umutsuzluğa itmedi.”

“BÜTÜN SİYASİ PARTİLERLE İLETİŞİM HALİNDEYDİZ”

Darbe girişimi karşısında gerek TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler, gerekse diğer siyasi partilerin askeri darbeye karşı ortak tavır almasından son derece memnuniyet duyduğunu söyleyen Dağlar Civan,  Sultangazi ilçesinde bulunan siyasi parti temsilcilerinin de bu süreçte kendileriyle temasa geçtiklerini ve destek mesajları ilettiğini belirtti. “Diğer siyasi partilerden bizi arayan ve destek verdiklerini belirten telefonlar aldım. Özellikle darbe girişimi ile ilgili düşüncelerini söyleyerek, yanımızda olduklarını belirttiler. Diğer siyasi parti temsilcileri ortak bir basın açıklaması yapmak gibi bir düşüncem var.”

“O ESNADA SADECE ZARAR GÖREBİLECEK BİNLERCE İNSANI DÜŞÜNDÜM”

Aynı zamanda bir kız çocuğu annesi olan Suzan Dağlar Civan, bizim röportajı gerçekleştirdiğimiz saat itibariyle yaklaşık olarak 36 saattir hiç ara vermeden görevinin başındaydı. Kendisine bu olaylar başladığı günden beri kızını hiç görüp görmediğini ve darbe girişimi haberini aldığı anda aklına kızının gelip gelmediğini sorduk. Dağlar Civan; “Bir anne olarak 15 Temmuz akşamından bu yana ailemi hiç düşünmedim. Kızımı bile aramadım. Yani binlerce insanın ölebileceği bir yerde inanın hiç çocuğum aklıma gelmedi. Ben evladımı aradığımı hatırlamıyorum. Sadece yeğenimin düğününde gördüm. Boyu da benden uzun olmuş, büyümüş.”

“ERDOĞAN BUNU YAPMAMIŞ OLSAYDI, KİMSE YAPAMAZDI”

Yaklaşık olarak 3 gündür ilçe binası ve meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşların yanından hiç ayrılmayan Dağlar Civan bu konuyla ilgili olatrak, “Bugün isimlerin telaffuz edileceği bir gün değil. Bugün Suzan Dağlar Civan’ın hiçbir önemi ve anlamı olmaz.  Suzan Dağlar Civan’ın adı geçerse en büyük hataya düşmüş oluruz. Bugün ülkede tek bir lider vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. O çok büyük bir şey yaptı. Havaalanında üzerinde jetlerin dolaşmasına rağmen, buradan ayrılmadı. Bugün herkesin yaptığı onun sayesindedir. Erdoğan bunu yapmamış olsaydı, kimse de bir şey yapmazdı.”

_DSC6863

“NE OLURSA OLSUN, ŞU ANDA KARARGAHI TERK ETME GÜNÜ DEĞİLDİR”

Kronik olarak yaşadığı Faranjit rahatsızlığının yorgunluğunun da etkisiyle artması ve ayak tırnaklarından birinin düşmesi sonucu zaman zaman sağlık sorunları yaşayan Başkan Civan’ın sesi de artık duyulmayacak kadar kısılmış vaziyette. Sağlık sorunlarıyla ilgili olarak kendisine sorduğumuz soruyu yanıtlayan Başkan Dağlar Civan, “Ben sağlıkçıyım. Bizim vücudumuzda ki ağrıların, sıkıntılarımızın hiçbir önemi yok. Bir sürü arkadaşım şu anda benim yaşadığım durumda. Şu anda karargahı terk etme günü değildir. Ne pahasına olursa olsun bugün görevimizin başında durma günüdür. Onun için hastaneye gitmeyi düşünmüyorum.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FETO’nun maaşı kesildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.