a

HAKEV Geleneği Bozmadı

Sultangazi’de yaşayan Cibo Aşireti, geleneksel hale getirdiği Bayramlaşma törenini bu yılda sürdürdü. Erzurum’un Horasan ilçesinden İstanbul’a göç eden Cibo Aşireti üyelerinin 2012 yılında kurduğu Hasan-Ali Kültür Eğitim Vakfı (HAKEV) bu Ramazan Ayında geleneği bozmadı. Cibo aşireti üyeleri Bayramlaşma töreni HAKEV’in Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Vakıf binasında gerçekleşti.

 

Cibo aşireti arasında birlik ve beraberliği sağlamak, İstanbul’da örf ve adetlerini yaşatmak için kurulan Hasan-Ali Kültür Eğitim Vakfı’nın (HAKEV) bayramlaşma törenine aşiret üyelerinin yoğun katılımı oldu.

 

Bayramlaşma töreni Mansur Yurtsever’in Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Mesut Yurtsever’in bayrama ilişkin sohbetiyle devam etti. Bayramlaşma töreninde HAKEV Başkanı Muzaffer Aydın, bu bayramda hüznü, üzüntüyü ve sevinci birarada yaşadıklarını söyledi.

Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4622

Aydın, “Geçen yıl Ramazan Bayramında aramızda olan, ancak bu bayramda ebediyete uğurladığımız hemşerilerimizin aramızda olmamalarından dolayı hüzünlüyüz. Mübarek Ramazan ayına da geride bıraktığımız için üzüntülüyüz. Bir bayrama daha sağlıklı girmenin de mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

HAKEV Başkanı Muzaffer Aydın, bayramlaşma törenine katılan tüm hemşerilerine teşekkür etti.

 

Yapılan konuşmadan sonra Bayramlaşma programına geçildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda HAKEV’de uzun kuyruklar oluştu.

Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4483 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4486 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4487 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4495 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4498 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4514 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4520 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4535 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4553 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4554 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4562 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4567 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4569 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4575 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4583 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4586 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4596 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4611 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4617 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4621 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4624 Hakev-sultangazi-bayramlaşmaIMG_4625

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP’de bayramlaşma coşkusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.