a

CHP'li Olgun; Sultangazi'ye Hizmet Etmek İstiyorum

CHP Geleneğinden gelen bir aileden geldiğini söyleyen Olgun, yıllardır farklı konumlarda elde ettiği bilgi ve birikimini ilçenin gelişmesinde kullanmak istediğini söyledi. 2014 Yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Meclis Üyeliği için ilk başvuruyu yapan Ziraat Mühendisi Doğan Olgun 25 yıldır ikamet ettiği Sultangazi için hizmet etmek istediğini belirtti. Ülkenin sosyal demokrasiye ihtiyacı olduğunu ve sosyal belediyecilik anlayışının tam manasıyla tesisi için mücadele edeceğini söyledi.


 


1972 Malatya doğumlu olan Doğan Olgun, 2003 Yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra  2 yıl kadar Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlik yaptı. Daha sonra gıda sektöründe faaliyetlerde bulunan Olgun, özel sektörde birçok firmaya Gıda Danışmalığı, İş Güvenlik Uzmanlığı, Belgelendirme Denetmenliği yapmakta. Hem devlet memurluğu yapan hem de uzun yıllardır özel sektörde fiilen bulunan ve danışmanlık yapan Olgun’la Sultangazi ve yerel seçimler sürecini konu alan kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Aktif siyasete CHP Sultangazi Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı ile atıldınız. Ne için CHP’de siyaset yapmayı düşündünüz?

Doğan Olgun: Ben CHP geleneğinden gelen bir ailede yetiştim. Sosyal demokrasinin ülke yönetiminde ne kadar gerekli olduğuna da yaşadığım yıllarda bire bir şahit oldum. Sosyal demokrasiyi inşa edebilecek kadroların Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu gördüğüm içinde bu partide siyaset yapmayı düşünüyorum.

 

Okulu bitirdiğim yıllarda Milli Eğitim Bakanlığına müracaat ettim ve 2005-2007 yıllar arasında da öğretmenlik yaptım. Devlet memuru olduğum içinde siyasette aktif olarak görev alamadım. Ama dediğim gibi CHP geleneğinden gelen bir ailede yetiştim. Bu güne kadar siyasetin içerisinde hep olduk ama aktif olarak değil. Siyasi arenada bir şeyler yapabilmenin koşulu olarak önce bu makamlara yeterli tecrübe, bilgi ve birikime ihtiyacınız vardır. Yani göreve geldiğinizde üretebilen bir potansiyelde olmanız gerekir. Bu nedenle kendimizi yetiştirdik ve artık zamanı geldi diyerek aktif olarak siyasete atıldık.




Doğan Olgun’un siyasete bakışı ve bu ilçe için verebileceği şeyler nelerdir?

 

Doğan Olgun:  Siyaset yaşam alanımızın her anını kuşatan bir olgu. Siz siyasetin içerisinde olmasanız da siyasilerin kararları hayatınızı etkiler. Bu nedenle her vatandaş siyasetin rüzgarından etkilenir. Sizi etkileyen bu rüzgarın önünde kuru bir yaprak olmaktansa rüzgara yön verebilecek bir birey olmayı her zaman düşündüm. Ama düşünmek yetmezdi. Önce kendinizin bu makamlara layık olarak görmeniz gerekir. Daha doğrusu yeterliliğinizin olması gerekir. Ben hiçbir zaman hak etmediğim makamları işgal etmek derdinde olmadım. Zaten sosyal demokrasinin gereği de bana göre budur. Önce yeterli bilgi ve birikime, tecrübeye sahip olmalısınız, halkın neler istediğini anlamalı ondan sonrada harekete geçmelisiniz. Ben makam için değil kendi yaşam felsefemin gereği olarak faydalı olmak, hizmet etmek için bu göreve talibim.

 

25 Yıldır da bu ilçede ikamet etmekteydim. Gaziosmanpaşa’nın kenar bir mahallesi iken ki halini, halkın çektiği sıkıntıları çok iyi bilirim. Çünkü her zaman onlarla biriydim ve bu günde halkın içinden biriyim.

 

Mesleğim gereği de firmalara danışmanlık yapıyorum. Bir firmanın piyasada var olabilmesi için gerekli şartların oluşturulmasında danışmanlık yapmaktayım.  Bir firmayı marka yapabilmek için elinizde olanı önce incelemeli ve artılarınızla eksilerinizi görebilmelisiniz. Yani farklı bir bakış açısıyla bakabilmelisiniz. Kendinizi bildiğiniz zaman neler yapabileceğiniz sizin ufkunuzla ilgilidir.

 

Bu bakış açısıyla Sultangazi’yi görüyorum ve neler yapılabileceği konusunda fikirlerim var. İlçe teşkilatımızla da bu fikirleri projeleri olgunlaştırarak yerel seçimlerde halka anlatacağız.

Evet ben aday adayıyım henüz adaylığımız onaylanmadı. Ama ben sosyal demokratım ve yaşadığımız yere karşı bir aidiyet duygumuz var. Bana göre Sultangazi istenilen hızda gelişemiyor. Evet yeni ilçe olduk denilebilir ama bunlar sadece mazeret. Eldeki potansiyeli fark ederek bu ilçeyi çok daha hızlı bir şekilde geliştirip güzelleştirme imkanı var. İşte bu nedenle de bu hizmete talibim.

 

Halkı mutlu edebilecek toplumun genelinin onayını alabilecek projelerle partimin elini Sultangazi’de güçlendirmek için bende varım dedim.Ben meclis üyesi aday adayıyım, bu nedenle bir ekibin parçası olmaya adayım. Adaylar netleşince de belediye başkan adayımızla sosyal demokrasinin Sultangazi’de inşası için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum.

 

DOĞAN OLGUN KİMDİR ?

 

1972 Malatya doğumlu olan Doğan Olgun, İlk, Orta ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı.

1998 yılında Niğde Üniversitesi Hayvan Sağlığı bölümünü bitiren Olgun, aynı yıl Çukurova Üniversitesi  Ziraat Fakültesini kazandı.2003 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun olan Olgun 2005-2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmenlik yaptı.

2007 Yılından itibaren serbest ticaretle birlikte Gıda Danışmanlığı, Bilirkişi Uzmanlığı,İş Güvenlik Uzmanlığı,Belgelendirme Denetmenliği, Ziraat Mühendisleri Odası Yöneticiliği ve Ziraat Mühendisleri Odası Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmakta.1989 Yılından beri Uğur Mumcu Mahallesi’nde  ikamet etmekte olan Olgun,ilçede bulunan Malatya derneklerinde ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında faaliyetlerde bulunmakta.Halen Fırıncılar Odası Denetim Mühendisliği görevine devam etmekte olan Doğan Olgun,evli ve 2 çocuk babası.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

2013'ün siyaset gündemine Ak Parti ve Erdoğan damgasını vurdu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.