a

CHP'li Kaya Ahmet Kaya'yı Mezarı Başında Andı

Türkiye’de şarkılarını Kürtçe de söylemek istediğini açıkladığı için linç girişimine maruz kalan, hakkında davalar açılan bu yüzden sürgüne çıkmak zorunda kalan Ahmet Kaya’nın ölümünün üzerinden 12 yıl geçti. Ahmet Kaya’yı ölümünün 12. yılında mezarı başında anan CHP’li Metin Kaya, “Bir gece vatan hainliği ile suçlanan Ahmet Kaya onurumuzdur” dedi.

Ahmet Kaya, 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin töreninde, “Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim” sözlerinin ardından davetlilerin çatal-bıçaklı saldırısına hedef olmuştu. Yaptığı açıklamadan dolayı sürgüne çıkmak zorunda kalan Ahmet Kaya  12 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

CHP’li Metin Kaya, Ahmet Kaya’yı Fransa Paris’te bulunan Pére-Lachaise mezarlığında mezarı başında anarak unutmadı. Ahmet Kaya’nın sürgün hayatında sadece vatanına değil milyonlarca hayranını da geride bıraktığını ifade eden CHP’li Metin Kaya, “Ahmet Kaya ‘kafama sıkar giderim’ demişti. Ahmet Kaya belki kafasına sıkmamıştı. Ama onu vatan hainliği ve bölücülükle suçlayanlar kalbine sıkmışlardı. Ve Kaya sürgün yaşadığı Paris’te bir akşam ‘artık seninle duramam’ demiş ve çekip gitmişti” dedi.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İdam gelse de Öcalan'ı asamazsınız!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.