a

CHP ve Haluk Bozkurt

30 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP'de sessizlik hakim. Seçim öncesi 'Anketlerde öndeyiz' diyen CHP Adayı Ali Acar ise kayıplarda. Başkan Altunay'ın dediği gibi 'Anketi sandıklar belirler'. Anketi sandıklar belirledi ve 'öndeyiz' diyenler uzun bir sessizliğe doğru adım attılar.

CHP Belediye Başkan adayı Ali Acar'ın tabanda “baron” olarak bilinen isimlerle yola çıkması ve İlçe Örgütü'nü yok sayması seçim çalışmalarına gölge düşürdü. Seçim dönemlerinin Kadın Kolları Başkanı Yeliz Kaya sağ tarafında, yerel seçimlerin 1. sıra favorisi Sait Çoşkunoğlu solunda çalışmalarını yürüten Acar, sandıkta adeta ezildi.

Belediye Meclis Üyesi aday listesinde “Benim dediğim olacak” diyerek uzlaşmacı bir tavırdan uzak söylemlerde bulunan, “Baron” ve “Baronların” isteklerini yerine getirerek CHP İlçe Örgütü'nü yok sayan Acar'ı tabanda, Sultangazililerde de yok saydı.

“Tüm Adıyamanlılar, Malatyalılar ve Sivaslılar Ali Acar'ın etrafında kenetlendiler. 30 Mart sabahı sandığa giden Sultangazililer CHP'yi iktidara taşıdı. Ali Acar'ın seçim öncesi yaptığı 'anketlerde öndeyiz' söylemi sandıkta doğrulandı. Ve CHP Belediye Başkanlığını kazanırken, 37 Meclis üyesi çıkarttı. CHP'de herkes mutlu, herkes sevinçli. CHP Yaptığı havai fişek ve zafer kutlamasıyla bu sevincini kendisini iktidara taşıyan Sultangazililerle paylaştı. Zafer konuşmasını 10 binlerin toplandığı Belediye Binası önünde yapan Ali Acar, 'Hayaldi gerçek oldu' diyerek Sultangazililere teşekkür etti.”

CHPlilerin 30 Mart akşamı duymak istediği yukarıda ki cümlelerdi. Ancak zafer yine Ak Parti'nin ve Cahit Altunay'ın oldu.

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte sandıkta ezilen Acar ile birlikte CHP'ye uzun yıllar emek sarf eden isim ve isimlerde ezildi. Koltuğunu sağlama alanlar gizli bir sevinç yaşarken, maddi ve manevi uzun yıllardır CHP'ye emek veren isimlerde siyasi hesaplaşmaların kurbanı oldular.

Bu isimlerden biride uzun yıllardır CHP'de aktif siyaset yapan ve 2009 seçimlerinde Kurucu Belediye Meclis Üyesi seçilen Mimar Haluk Bozkurt.

5 yıllık meclis üyeliği döneminde görevini başarıyla yerine getiren ve ikinci dönemde de tecrübeli bir isim olarak mecliste mutlaka bulunması gereken Bozkurt, baronların siyasi hesaplarının kurbanı oldu. Hiçbir siyasi tecrübesi olmayan, ilkokul mezununa seçilecek sırada yer veren Ali Acar ve baronlar tecrübeli isimleri ya liste dışı bıraktılar, ya da seçilemeyecek sıralara yerleştirdiler.

YENİ DÖNEMDE KUZULARIN SESSİZLİĞİ

8 Meclis üyesiyle yeni dönemde mecliste temsil edilecek olan CHP'yi bir önceki döneme göre mumla arayacağız. Bir önceki dönem konuşan bir CHP varken, bu dönem kuzuların sessizliğine şahitlik edeceğiz. Tecrübeli isim Haluk Bozkurt ilçenin geneline hakim iken, yeni dönemde CHP'yi temsil edecek (1 kişi hariç) isimlerin hiçbir tecrübe sahibi olmadıklarına şahit olacağız.

Yeni dönemde 1. sıradan seçilen Sait Çoşkunoğlu'nun Gazi Mahallesi'nden öteye gidemediğine, siyasi tecrübesi olmayan İsmail Akkaya'nın sessizliğine ve Ak Parti'ye geçişine şahit olacağız.
Yeni dönemde bol kahkahalı bir meclise şahitlik edeceğiz.

Bilgi ve tecrübesi olmayan isimler konuşacak, Ak Parti sıralarında kahkahalar atılacak ve Eminhaber'de o anları okurlarıyla paylaşacak. 

Tüm Yorumlar (2)
  • doğruluk
    10 yıl önce
    0 0

    EMİN HABER YALAKALIKTA EMİN ADIMLARLA GİTMEKTEDİR SÖYLEDİKLERİNDE DOĞRULUK PAYI VAR AMA BU DENLİ YALAKA BİR DİN KULLANMASI DOĞRU DEĞİL

  • sultangazi
    10 yıl önce
    0 0

    bir gun ali boztası chp borusunda gormedım 1
    2 . sedaat akp partiye calıstı
    3. ilce ali acar karsı oldugu halde bu kadar oy topladı ve bu karsılıgınıda her yerde soyledı
    4 . kac senedır sultangazide başkan cahıt bak bakıyım kımın stad var hangı takımıızn daha esentepe spor lokalı yok sıkıyorsa yazsana desene cahıt bey tarih 2011 soz verdın bu mıllete nıye yapmıyorsun dıye yemez sende o yok cunku daha sarıgül buraya gelıyor sultangazispor gıdıyor sarıgülde stad istıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Meclisi'nde İlk!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.