a

CHP Sultangazi İlçe Binası İşgal Edildi

Gençlik''İşgal değil örgüt iradesine sahip çıkıyor''


 CHP MYK'nın yaptığı belediye başkan atamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Örgütü, İlçe binasını işgal etti. Ali Acar’ın Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine tepki gösteren gençler ilçe binasını işgal ederek basın açıklanması yaptılar.


CHP İlçe Gençlik kolları Başkanı Serkan Uçan yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;


Bu bir işgal değil, irade göstergesidir.


39 İlçesi olan İstanbul da belediyesi olan ilçeler dışında, teamül ve ön seçim noktasında antidemokratik uygulamaya maruz kalan gençlik örgütü, kadın kolları ve ilçe yönetimini hiçe sayan bir kararla atama muallâkına sürüklenmiştir.


Buda yetmiyormuş gibi, örgütün iradesi tekrardan hiçe sayılarak, 15 Temmuz da parti üyeliği talebinde bulunan bir şahsın, üst düzey kulislerle feodal olgu üzerinden değerlendirilerek adaylaştırılmasını doğru bulmadığımız gibi, bunu kararında yanlış ve yersiz olduğunu beyan ederiz.


Biz gençlerin siyaset yapabilmesi adına ve bize örnek teşkil edecek, örgütten gelecek adaylarla yolumuza yürümeye karar vermiş bulunmaktayız.


Ayrıca referandum ve genel seçimlerde ilçeye sahip çıkan bizler, Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını her zaman sahiplenicisi ve taşıyıcısı olarak, irademizin hiçe sayılarak görüşümüzün dahi alınmamış olması nedeni ile bu yanlış kararda ilçemize sahip çıkıyor, demokrasi ve devrime olan inancımızla, bir devrimci düşüncenin gereğini yerine getirerek Mustafa Kemal’ler den, Deniz’ler den ve Mahir’ler den aldığımız öğreti üzerine bu yanlışa ortak olmayıp, ilçe örgütünün taleplerine kulaklarını tıkayan ve demokrasiyi işgal eden bu karardan derhal vazgeçilmesini ve atamayı durdurmasını talep ediyoruz.


Bu talep cevap buluna kadar gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, ikinci evimiz olarak bildiğimiz ilçe binamızı gerçek sahiplerine ( örgütümüze ) teslim ediyoruz..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi'ye Yeni Park ve Temalar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.