a

CHP Sultangazi Gençlik, Aşure Dağıttı

        

Cumhuriyet
Halk Partisi İlçe Gençlik Örgütü Muharrem ayı dolayısıyla Gazi Cemevi’nde aşure
dağıttı. Aşure etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi İlçe Başkanı
Ali Boztaş, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Selma Taştekin,Kanber Koçak ve Nurettin Yiğit, CHP’li Metin Kaya, Ali Taşdemir, İl genel meclis üyesi Sait Coşkunoğlu, Belediye
meclis üyesi Şükrü Yıldız ve Ali Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.      

CHP Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Erginyavuz, Muharrem Ayı’nın çok önemli ve anlamlı bir ay olduğunu söyledi. Yaklaşık 2000 kişiye seslenen Erginyavuz;

 “Aşureye katılan her gıda maddesi, çok sesliliğin, renkliliğin, sevginin ve dayanışmanın ifadesidir. Bizim için de kültürel zenginliğin bir ifadesi olan Aşure, toplumun acılarını da sevinçlerini de paylaşmanın bir aracıdır. Geçmişimizde çok acılar, sıkıntılar vardır. Demokrasiye ulaşmak, demokratik olgunluğa ulaşmak ancak büyük bedeller ödenerek gerçekleşebilir.. Bu nedenle ‘Yezit’leri dışlayarak, dayanışma duyguları içinde toplumun tüm kesimleri ile kucaklaşarak, demokratik çağdaş bir Türkiye’yi hep birlikte kalkındıracak, Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. Aşure etkinliğimize katılarak, bize güç veren herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Aşure etkinliğinde konuşan CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş Aşurenin en güzel gelenekler arasında olduğunu ifade ederek, “Hem birlikte olmak hem de birlikte paylaşmak olan aşure, hemen hemen her evde yapıldığı üzere biz de İlçe Gençlik örgütümüzle beraber Cemevin'de partili üyelerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte böyle anlamlı bir çalışma yapmak istedik dedi.   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hizbullah partileşiyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.