a

Cemaat ve CHP ittifakı Kuruldu

30 Mart yerel seçimlerine 7 gün kala CHP Sultangazi Belediye Başkan adayı Ali Acar'ın Gülen Cemaati temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldiği ortaya çıktı.

17 Aralık operasyonu sonrası Ak Parti ile Cemaat arasındaki kavganın her geçen gün artması ve seçimler öncesi cemaat mensuplarının Sultangazi'de tanınmış isimleri ziyaret ederek, Ak Parti dışında başka bir partiye oy kullanmaları yönünde bu isimleri ikna etmeye çalıştıklarını Eminhaber olarak geçtiğimiz hafta gündeme taşımıştık.

Bu ziyaretlerde Cemaat mensuplarının ziyaret ettikleri kişi ve kişilere, “Bu seçimlerde Ak Parti'ye oy vermeyin. İlçede Ak Parti Adayı Cahit Altunay'ın karşısındaki en güçlü adayın partisini destekleyin. Kaybeden Ak Parti olsun yeter” diyerek ikna etmeye çalıştıklarını okurlarımızla paylaşmıştık.

Sultangazi siyasetinde gündeme taşıdığımız bu haber bomba etkisi yaratırken, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi adayı Av. Hacı Orhan, ikinci bombayı patlattı. Sultangazi'de “Cahit Altunay'a oy vermeyin. Kaybeden Ak Parti olsun” diyen Cemaat mensuplarının CHP Belediye Başkan adayı Ali Acar ile kahvaltıda bir araya geldikleri ve daha sonra bir etkinlik için ortak program yaptıkları ortaya çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, CHP-Cemaat ortak kahvaltısını ise Facebook'ta ki sayfasından takipçileriyle paylaştı.

Orhan paylaşımında “Sultangazi'de Cemaat ve CHP artık resmen çalışmaya başlamışlar. Hayırlı olsun demeye gerek yok. Bunda hayır olmaz. 30 Mart'ta görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

CHP Belediye Başkan adayı Av. Ali Acar'a yakın bir isim ise Acar-Cemaat mensuplarının bir araya geldiği kahvaltının detaylarını Eminhaber'e açıkladı.

“Kahvaltı cemaat mensuplarının isteği üzerine gerçekleşti. Son günlerde Cemaatin Sultangazi'de Ak Parti'ye karşı bir çalışma içerisinde olduğunu bilen Başkan adayımız Sayın Ali Acar, gelen talebe olumlu cevap verdi. 2 gün sonrada Cemaat Mensupları Sayın Acar ile kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltı yeri ve günü başkanımız tarafından belirlenmişti.
 
Kahvaltıda Cemaat Mensupları 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'nin mutlaka Türkiye genelinde kaybetmesi gerektiğine vurgu yaparak, Büyükşehir'de Mustafa Sarıgül'ü destekleyeceklerini belirttiler. Sultangazi'de ise Cemaat mensupları yine CHP'nin adayını yani Başkan adayımız Ali Acar'ı destekleyeceklerini açık bir şekilde beyan ettiler”


Altunay'ın karşısındaki adayı destekleyin. TIKLAYIN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Altunay'ın Sevgi Yürüyüşleri Hızlanıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.