a

Cebeci Ülkü Ocakları O Film İçin Seans Kapattı

Cebeci Ülkü Ocakları 10 Mayıs’da gösterime giren, ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı “Ankara Yazı (Veda Mektubu) filmini izledi.

Yönetmenliğini Kemal Uzun’un yaptığı başrolleri Burçin Abdullah, Münir Can Cindoruk, Gürkan Uygun ve İpek Tuzcuoğlu’nun paylaştığı “Veda Mektubu – Ankara Yaz’ı” adlı sinema filmini gösterime girdi. Yoğun bir talebin olduğu filmle ilgili Cebeci Ülkü Ocakları Kayaşehir’de ki Site Sinemalarında seans kapattı.

Programı gerçekleştirmek için Kayaşehir AVM Site Sinemasının en büyük salonunu tutan Cebeci Ülkü Ocakları, geniş katılım ile filmi izledi.

Filmden sonra Emin Haber’e konuşan Cebeci Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yıldız, “Öncelikle tüm Ülkücü Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Filmin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizlerin üzerine düşen bu filmi izlemek ve izlettirmektir, destek olmak ve sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Unutmayalım ki bizler idam sehpalarında celladına bile hakkını helal eden, toprağa düşen binlerce ülküdaşımızın emanetçileriyiz. Bizimkisi kuru bir ekmek davası değil, Allah’ın rızasını kazanabilmek davasıdır. Allah birlik ve beraberliğimiz daim, davamızı muzaffer eylesin” dedi.

FİLMİN KONUSU

Türkiye’nin sıkıyönetimle yönetildiği yıllarda, Ankara’da solcuların gittiği bir kahvehane 10 Ağustos 1978 günü taranır. Bu olay daha sonraları Balgat Katliamı olarak anılacaktır. Olaydan birkaç saat sonra, polis etraftaki semtlerde olayla bağlantısı olduğunu düşündüğü birçok ülkücü genci gözaltına alır. İçlerinde o sırada 20 yaşlarında olan Mustafa Pehlivanoğlu adında bir genç de vardır. Mustafa’nın gözaltına alınmasıyla annesi Zeynep ve babası Ahmet Bey’in hukuk mücadelesi başlamış olur. Daha sonra 12 Eylül Askeri Darbesi’nin kurduğu mahkemede idam cezası alan Mustafa Pehlivanoğlu, anne ve babasının haberi bile olmadan bir sabah idam edilir.

IMG_6215 IMG_6219

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Araçları Yakanlara Operasyon

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.