a

Çapa Mustafa Başkanın Uykularını Kaçırdı

Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kamuoyunda Çapa olarak bilinen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi için “Bizde kalmalı” dedi.

Aylardır ilk gündem maddesi olan Çapa’nın Sultangazi’ye taşınması Fatih’li yöneticilerin uykusunu kaçırdı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’e yaptığı açıklamalarda, Çapa’nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

‘ÇAPA BİZİMLE KALMALI’

Çapa’nın taşınması gündemde. Sultangazi Belediye Başkanı da ‘Biz Çapa’ya hazırız’ diyor. Siz ne diyorsunuz?

Çapa ve Cerrahpaşa bizim için çok önemli. Bu hastaneler bizimle başlamış, öyle de devam etmeli. Çünkü bunlar sağlık kuruluşu olduğu kadar şehrin dokusu ve tarihini de içeriyor. Şehrin genleriyle oynayamazsınız. Onlar bizim değerlerimiz. Tarihi yarımadadaki bu mirasa dokunamayız. Bu hastanelerin alt yapısının yetersiz olduğu bir gerçek ama bunu çözmek için gayret ediyoruz.

Çapa ve Cerrahpaşa’nın sizde kalması için çözümünüz ne?

İstanbul Üniversitesi’nin başlattığı güzel bir proje var. Oraya 40 bin metrekare alanımızı verdik, 800 milyon değerinde katkıda bulunduk. Çapa 107 bin, Cerrahpaşa 157 bin metrekarelik bir alan. Bunlar 800 yatak kapasiteli ve 5 bin araçlık otoparkı olan kompleksler. Projeleri yapıldı, Anıtlar Kurulu’nda imzalandı. TOKİ ve İstanbul Üniversitesi çalışmalara başladı. Üniversitenin Küçükçekmece’de büyük bir arazisi var ve bu yapılacak. Asıl mesele inşaat esnasında ne olacağı. Cerrahpaşa bunu çözüyor. Çünkü Samatya ile anlaşıyor ve hizmetlerini oraya kaydıracak. Çapa ise sıkıntılı. Yeri dar ve yıkılıp yeniden yapılma ihtimali var. Buranın çevresi ekonomik açıdan da çok önemli, esnafı da mağdur etmemek gerek. Henüz verilmiş bir karar yok. Çapa’nın bir bölümünü tarihi yarımada içinde çözmeyi düşünüyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi ise Sultangazi’ye taşınacak. Sonra tekrar bize gelecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Genç Mucitler, Atıkları Büyük Buluşlara Dönüştürdü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.