a

ÇANTASI ÇALINAN AİLENİN TATİL PLANI SUYA DÜŞTÜ

Sultangazi’de mağazanın önündeki ürünleri inceleyen kadının bebek arabasında bıraktığı çanta, bir çocuk tarafından çalındı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, çantası çalınan ailenin tatil planları suya düştü.

Olay geride bıraktığımız Salı günü saat 16.00 sıralarında Cebeci Mahallesi’nde meydana geldi. İsmetpaşa Mahallesi’nde oturan Toksöz çifti tatil planı yaptı. Otel rezervasyonunu yapan çift, masrafları karşılamak için birikimleri olan bir kısım ziynet eşyasını bozmaya karar verdi. Salı günü Saliha Alkan Toksöz (36), ziynet eşyalarını bozmak ve 3,5 yaşındaki çocuğuna kıyafet almak için evden çıktı. 1. Cebeci Caddesi’nde bebek kıyafeti satışı yapan bir seyyar satıcıdan ürün alan Toksöz, daha sonra Eski Edirne Asfaltı Caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazasına geldi. Mağaza önündeki ürünleri inceleyen Toksöz’ün arkasından gelen bir kız çocuğu, bebek arabasındaki içinde ziynet eşyası ve bir miktar para bulunan çantayı alarak, uzaklaştı.

Kısa bir süre sonra çantanın yerinde olmadığını gören Saliha Alkan Toksöz, bir süre etrafta gezindikten sonra durumu, kocası Mustafa Toksöz’e (40) anlattı. Kısa bir süre sonra eşinin yanına gelen Toksöz, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Olayın yaşandığı mağazanın güvenlik kameralarını izleyen Mustafa Toksöz, çantanın bir çocuk tarafından çalındığını gördü.

Çocuğun birileri tarafından yönlendirildigini düşünen Toksöz, görüntülerle birlikte soluğu polis merkezi amirliginde alarak, şikayetçi oldu.

“ÇOCUĞU BİRİLERİ YÖNLENDİRİYOR”

Yaşananları anlatan Saliha Alkan Toksöz’ün kocası Mustafa Toksöz, “Eşim, bebek kıyafetleri satışı yapan seyyar satıcıdan alışveriş yapıyor. Çantasından cüzdanı çıkarıp aldığı ürünün parasını veriyor. Daha sonra yürümeye başlıyor ve bir mağazanın önüne geliyor. Mağazanın önündeki ürünleri inceliyor. Eşim farkında değil ama aralarında küçük bir çocuğun da bulunduğu kişilerce takip ediliyor. Eşim mağaza önündeki ürünleri incelerken, yaklaşık 10 yaşındaki bir çocuk arkasına dönerek birileriyle o esnada işaretleşiyor. ‘Şimdi mi? Bu kadın mı’ der gibi işaretler yapıyor. Teyit aldıktan sonra eşimin yanına yaklaşarak bebek arabasından çantayı çalıyor. Eşim, arkası dönük olduğu için farkedemiyor. Çantayı alan çocuk, yürüyerek gözlerden kayboluyor.Eğer çocuk şahsi olarak tek başına yapmış olsa gam yemezdim. Ama arkasında bir şebeke olduğu bariz bir şekilde ortada. Çocuk profesyonel bir şekilde çantayı alıyor” dedi.

“EŞİMİ VE ÇOCUĞUMU BİR YERE GÖTÜREMEDİM”

Çantada yakalaşık 12 bin TL değerinde ziynet eşyası ve 3,5 aylık bebekleri için biriktirmiş oldukları bir miktar paranın bulunduğunu söyleyen Toksöz, “Tatile gitmeyi düşünüyoruz. Hesap yaptık ve birikimimiz olan gram altınları bozdurmaya karar verdik. Bu arada tatile gideceğimiz yere rezerve yaptık, feribot biletlerini aldık. Tatil için bozdurmayı düşündüğümüz altınları eşim çantasına koyup, evden çıkıyor. O gün de başımıza böyle bir olay geldi. Baya bir sıkıntıya girdik. Tatile gidip, gitmeyeceğiz meçhul. Yaz boyu eşimi, çocuğumu bir yere götüremedim. Birikimimizin bir kısmını aileme harcayayım diye düşündüm” diye konuştu.

HIRSIZLIK OLAYI KAMERADA

Öte yandan yaşanan olay güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Saliha Alkan Toksöz’ün bebek arabasıyla mağazanın önüne geldiği ve ürünleri incelediği, küçük çocuğun da kadının arkasından geldiği görülüyor. Küçük çocuğun el işareti ile birileriyle işaretleştiği ve daha sonra bebek arabasına doğru yönelerek, çantayı aldığı ve uzaklaştığı kameraya yansıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Akşener Sultangazi’de esnafı ziyaret etti