a

Cahit Altunay; Kimsenin Canını Yakmadık

Altunay ve Atım bugün 1. Cebeci Yolu Caddesi üzerinde bulunan Köprü Pastane ve Cafe’de Cebeci esnafıyla bir araya geldiler. Ak Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı Halkla İlişkiler Birim Başkanı İmdat Kamacı’nın organizasyonun da gerçekleşen kahvaltılı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay “hemşerilerini işe alıyor” iddialarına ilk defa cevap verdi.


Köprü Pasta ve Cafe’de gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları İmdat Kamacı ve Ahmet Çelik, Köprü Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Gökçen Akalın ve bir grup Cebeci esnafı katıldı.



Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı İmdat Kamacı İstanbul’da bir ilki gerçekleştirerek haftanın 3 günü farklı mekanlarda işadamları, esnaflar ve STK temsilcileri ile bir araya geldiklerini söyledi. İstanbul'un 39 ilçesinde olmayan programları Sultangazi’de 1 yıldır yaptıklarını ifade eden Kamacı, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım’a teşekkür etti.


Sabah kahvaltılarında işadamları ve esnafların gözüyle ilçenin sorunlarını masaya yatırdıklarını belirtten Ak Parti İlçe Başkanı Av. Murat Atım ise, 1 yıldır devam eden programlardan çok iyi verim aldıklarını ve birçok sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi.


“Bu tür programlarda vatandaş gözüyle Sultangazi’nin sorunlarını masaya yatırıyoruz” diyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, kahvaltılı toplantıda 4 yılda 400 yatırım yaptıklarını ifade etti. 4 yılda 400 yatırımın başka bir ilçede yapılamadığına dikkat çeken Altunay, 2009 yılından bu yana borçlanmadan büyük projelere imza attıklarını söyledi.


4 yıldır hiç kimseye diyet borçları olmadığını belirterek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Cahit Altunay şunları kaydetti;


“Kıt imkanlarla çok işler yaptık”


“ Biz 434 bin nüfusla Sultangazi’yi devraldık. Kamu binlarının olmayışı, eksikliklerin olmasından dolayı adeta bir köy devraldık. 2009 yılından sonra gerçek manada ilçe olmaya başladık.  Gaziosmanpaşa ile ayrışmamızda masada da biraz sıkıntılar çektik. O zaman 90 Milyon bir borç söz konusuydu. Bu borcun 45 milyonunu biz alacaktık. Ama bu borcu biz almadık. Eğer alsaydık 4 yılda yapılan bu hizmetlerin birçoğunu yerine getiremezdik. Biz ancak o borçları ödeyebilirdik. Dolayısıyla kıt imkanlarla çok işler yaptık.


“Sokaktan pazarları kaldırıyoruz”


 Yapımı devam eden 7 Yıldızlı Kapalı Pazar alanlarımızla Sultangazi’de sokakta pazar bırakmayacağız. Tüm mahallelerimizde kapalı Pazar alanlarının hizmete açılmasıyla birlikte İstanbul’da sokakta pazarı olmayan tek ilçe olma özelliğini taşıyacağız”


2009 yılından bu yana ekibiyle birlikte bugüne kadar doğru olanı yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, kimseye diyet borçlarının olmadığını ifade etti. Kimsenin yeşil alanını imara açmadıklarını, imarlı yerleri de yeşil alan yapmadıklarını belirtten Başkan Altunay,  “Ne kimsenin canını yaktık, nede kimseye rant sağladık” dedi.


2012 yılında 2 Milyon insanın Sultangazi Kent Ormanlarını ziyaret ettiğini ifade eden Altunay, “Ben iddia ediyorum İstanbul’da en iyi Kent Ormanı bizde. Yaptığımız anketlerde vatandaş hizmet anlamında hep Kent Ormanlarını gösteriyor. Bu ilçemiz için inanılmaz bir ihtiyaçtı. Her iki kent ormanımızı çok küçük paralarla yaptık” diye konuştu.


Göreve geldiği günden bu yana sürekli kamuoyunda birilerinin kendisine yönelik karalama kampanyası yaptığını belirtten Başkan Altunay“Trakya bölgesinden Sultangazi’ye işçi alıyor” söylemlerine de ilk defa cevap verdi.


“Bizi zaman ‘Cahit Başkan memleketinden hemşerilerini getirtip çalışıtırıyor’ diye çok eleştirdiler.  Ancak sadece Kent Ormanlarının ince temizliği için 2 ay çalışan hemşerilerim oldu. Bunları da Tekirdağ’ın Saray ilçesinden hergün servisle getiriyorduk. Çünkü bu kişiler işinde uzmandı. Ve ihaleye çıksak 10 liralık işi 100 liraya yaptıracaktık. 2 ay boyunca Saray ilçesinden gelen orman işçilerine 30 bin lira para verdik. Ama Sultangazili 150 işçiyide çalıştırdık. 1600 dönümlük yeri biz böyle temizledik”

Tüm Yorumlar (2)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Devlet, Müteahhitleri Desteklemeli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.