a

Bonzai Sultangazi Sokaklarına Hakim Oluyor!

Sultangazi haber- Sultangazi’de neredeyse her köşe başında peynir, ekmek gibi satılan bonzai gençlerin hayatını karartıyor.  Uyuşturucunun Sultangazi’ye nereden ve kimler tarafından getirildiği merak konusu oldu

 

Esrar ve hapın ardından yaklaşık 5 yıl önce piyasaya giren ve son zamanlarda Sultangazi’de satışı artan uyuşturucu maddesi bonzai kullanıcıların yeni uyuşturucu gözdesi olarak pazarda yerini almaya başladı. 2009’lı yıllarda Türkiye pazarına giren ve ilk başlarda internetten satışla yayılan bonzai şimdilerde ise torbacılar aracılığıyla satılıyor.

 

Son bir yıldır hemen hemen her uyuşturucu operasyonunda yakalanan sentetik uyuşturucu olan bonzai Türkiye pazarında kısa sürede yerini buldu. 2011 yılına kadar uyuşturucu maddeleri arasında yerini almayan ve satışı serbestçe yapılan bonzai, 07.01.2011 tarihli ve 2011/1310 sayılı B.K.K. (13 Şubat 2011 tarih ve 27845 sayılı Resmi Gazete) Tarihli BKK kararınca uyuşturucuların murakebesi kanunundaki uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin listesine eklendi.

 

Yasaklandıktan sonra Sultangazi’de satışı yaygınlaşan ve internetten satış yerine torbacı tabir edilen sokak satıcıları aracılığı ile piyasada gezen bonzainin Sultangazi’ye kimler tarafından ve nereden getirildiği merak konusu oldu. Türkiye’ye Avrupa, Çin ve Kuzey Kıbrıs’tan gelen uyuşturucu maddesi bonzainin satışı için torbacılar kullanıcıları ikna yollarına da başladı. Esrar almak isteyen kullanıcıya torbacının ilk olarak bonzaiyi tavsiye ettiği eğer ikna edemezse esrar satışı yaptığı belirtiliyor.

 

Torbacıların elinde toplamda binlerce paket bonzai olduğu ve torbacılar tarafından piyasaya paket paket sürüldüğü öne sürüldü. Her paket bonzaiden sigaralık olarak tabir edilen 3 sigaralık çıktığı öğrenildi. Bonzai isimli uyuşturucunun ölüm tribi denilen ve içenlerin kalp krizi geçirerek öldükleri biliniyor.

Tüm Yorumlar (1)
  • HATİCE
    10 yıl önce
    0 0

    ben anlamıyorum nasıl mani olunmuyor
    lütfen herkes uyanık olsun şikayet etsinler bu konuda çocuklarımız ve velilerimiz sık sık seminerlerle uyarılmalı belediyemiz buna önderlik yaparsa memnun olurum

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sokağın Sesi – Sultangazi Kent Ormanı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.