a

Bonzai kullanım yaşı 13’e düştü

Uyuşturucu bağımlılarını, bu bağımlılıktan kurtarmak için kurulan Kurtuluş Vakfı, madde kullanımıyla ilgili gelinen noktaya dair verileri paylaştı. Vakfın Başkanı Ufuk Tanay Tezemir ve doktoru aile hekimi Ayla Aksoy Güneri son yıllarda artan uyuşturucu kullanımını gözler önüne serdi.

HAYATINI KAYBEDENLER 4 KAT ARTTI

Güneri, Türkiye’de geçen yıla oranla bağımlılıktan hayatını kaybedenlerin sayısının 4 kat arttığına dikkat çekerek, geçtiğimiz yılın verilerine göre suça sürüklenerek emniyet güçlerine getirilen çocukların yüzde 36’sının uyuşturucu kullandığının tespit edildiğini açıkladı. Özellikle gençler ve çocuklar üzerinde giderek kullanımı yaygınlaşan ve internetten kolaylıkla temin edilebilin sentetik uyuşturucuların kullanımı da her geçen gün arttığını ifade eden Güneri, “Özellikle bonzai olarak bilinen maddenin kullanımı 13 yaşına kadar düştü. Son 5 yıl içerisinde de kullanımı 13 kat arttı” dedi.

TEDAVİ İÇİN İLAÇ GEREKMİYOR

Uyuşturucu kullanıcılarının eğitim rehabilitasyonu sürecinden geçmesi gerektiğini ifade eden Güneri, uyuşturucu bağımlılığının bir hastalık olmadığını ve ilaçla tedavi gerekmediğini belirtti. “Nasıl bağımlı olduğunuz değil, neden bağımlı olduğunuz önemli” diyen Güneri, “Uzun süren tedaviler yerine, spor, beyin jimnastiği, yeme içme alışkanlıklarında değişiklik yapılmalı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

10 Kasım resmi tatil mi?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.