a

Bölge Siyasetine Damga Vurmuştu

İsmail Hakkı Şimşek, bölge siyasetinin en çok sevilen isimlerinden biriydi…

 

26 Mayıs 2013 Pazar günü geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hayata veda eden İsmail Hakkı Şimşek, siyasetin ve bölgenin renkli isimlerinden biriydi.

 

İsmail Hakkı Şimşek’i bize hatırlatan ve bu yazıyı yazmamıza vesile olan ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İsmail Hakkı Şimşek’in aynı karede yer aldığı bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması oldu.

 

MHP Sultangazi İlçe Başkanlığının şu anda bulundu ilçe binası 1998 yılında Gaziosmanpaşa Sultançiftliği Lokali olarak hizmete açıldı. Açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. O dönem bu lokalin yani şu andaki ilçe binasının açılmasında büyük katkısı olan isimlerden biride dönemin MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Sultançiftliği Mahallesi Kurucu Başkanı olan İsmail Hakkı Şimşek idi.

 

Bu fotoğraf karesi de o günün hatırasına çekilmiş ve o an ölümsüzleştirilmişti.

İsmail hakkı şimşek-

MURAT ATIM’IN TEKLİFİYLE AK PARTİ’YE KATILDI

 

Ülkücü camianın ağabeyi İsmail Hakkı Şimşek, 2009 yerel seçimlerinde dönemin Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım’ın teklifiyle Ak Parti’ye katılmış ve 2009 yerel seçimlerinde İl Genel Meclis Üyesi seçilmişti.

 

Ak Parti’ye geçişi ülkücü camiada o dönem büyük bir tepki oluşmasına neden olsa da, zamanla kendisine olan kızgınlık sona ermişti.

 

Ak Parti’de siyaset yaptığı süreçte hep gündemde kalmayı başaran bir isim olmuştu. Yaptığı çıkışlarla da dikkatler hep İsmail Hakkı Şimşek’in üzerindeydi.

 

MUSTAFA GÜNAYDIN’I DESTEKLEDİ

 

Murat Atım’ın ilçe başkanı olduğu Ak Parti’de 2. Olağan kongre süreci başlamış ve tabanın değer verdiği isim olan Mustafa Günaydın, bu kongrede ilçe başkanlığına aday olmuştu.

 

7 Ocak 2012 tarihinde yapılacak olan Ak Parti 2. Olağan Kongresi öncesi İsmail Hakkı Şimşek, ilçe başkanlığına aday olan Mustafa Günaydın’a açık destek vermiş ve Murat Atım başta olmak üzere Atım’a yakın isimlerin tepkisini toplamıştı.  Atım’a yakın isimler Şimşek’i “Vefasızlık” yapmakla suçladılar.

Şimşek kendisine gösterilen tepkilere, o dönem tabanın kendi arasında konuştuğu ama dile getirmekte çekindi sözlerle cevap verdi.

 “Ben Mustafa Günaydın’ın Murat Atım’dan ilçe başkanlığını daha iyi yapacağını, Sultangazi halkı tarafından daha çok sevildiğini ve Ak Parti’ye daha fazla oy kazandıracağına inandığım için destekledim.”

 

AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

 

2012 yılının Temmuz ayında Ak Parti İle Genel Meclis Üyesi İsmail Hakkı Şimşek, bir kez daha gündeme geldi. Şimşek bu sefer Ak Parti’den istifa etmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı Sultançiftliği Merkez Camii önünde yapılan ve halkın büyük bir tepkisini çeken Ramazan Arastası üzerinden eleştiren ve Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım’ı da “Kürsü Başkanı” ilan ederek istifa eden İsmail Hakkı Şimşek, istifasını da Ramazan Arastası’nda yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştu.

 

2013 YILINDA VEFAT ETTİ

 

Ak Parti’den istifa ederek, siyasete Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi olarak devam eden İsmail Hakkı Şimşek, 9 Nisan 2013 tarihinde geçirdiği rahatsızlık soncu hastaneye kaldırıldı. İstanbul Cerrahi Hastahanesi’nde yoğun bakıma alınan Şimşek, 26 Mayıs 2013 tarihinde saat 18;15’de hayata veda etti.

ismail hakkı şimşek-2

27 Mayıs (2013) Pazartesi günü Sultançiftliği Merkez Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında İsmail Hakkı Şimşek’i sevenleri ve dostları yalnız bırakmadı.

 

Bu vesile ile “İsmail Amca”yı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Tüm Yorumlar (1)
  • Yusuf özel
    9 yıl önce
    0 0

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun siyasete onun yanında başladık bir nevi ustasıdır ondan çok şey öğrendik allahın rahmeti üzerine olsun nur içinde yatsın sevgili ismail abim siyasette yeri zor doldurulacak ender kişilerden biridir ona çok şey borçluyuz bu gün ilçe Binamız kendi yerimiz o günkü zor şartlarda yerimizi alan bütün abilerimë ne kadar dua etsek azdır hepsinden allah ayrı ayrı razı olsun inşallah sizlere layık oluruz kıymetli büyüklerimiz emeği katkısı olan herkese En derin saygı ve sevgilerimle mhp Sultangazi İlçe başkanı Yusuf özel

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli’den sert eleştiriler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.