a

Bir halk o gece geleceğine sahip çıktı

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ülkemizde yaşanan darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan FaceTime üzerinden CNN Türk sunucusu Hande Fırat’ın telefonuna bağlanmıştı. Canlı yayını bu şekilde gerçekleştiren Erdoğan vatandaşlara ‘Milletimizi sokaklara davet ediyorum’ çağrısı yapmıştı. Bir gazetecilik başarısı gösteren ve Türk medya tarihine geçecek bir başarıya imza atan Fırat, o gece yaşadıklarını Sultangazi’de anlattı.
DEt_GYoXcAANY6E
Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz anma etkinliklerine konuşmacı olarak katılan 15 Temmuz’un simge isimlerinden gazeteci Hande Fırat, 15 Temmuz gecesi medyanın büyük bir sınav verdiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın kalkışma açıklamasından sonra işlerin gittikçe karıştığını belirten Hande Fırat, “15 Temmuz’da kızımla eve girdiğimizde, bir takım iddialar üzerine bana mesajlar gelmeye başladı. İstanbul’da bir tuhaflık olduğunu söylüyorlardı. Kim, nerde, ne var ne yok araştırmaya başladık. Pek çok kaynağımla konuştum. İlk yarım saatte gayri resmi kaynaklardan bilgi edinip ofise gitme kararı aldım ve ekibi de hemen kanala çağırdım. Kanala geldik, kimse ne olduğunu ve ne yapacağını bilmiyordu. Genelkurmay karargahı önünde ateş açıldı. Vatandaşların üzerine ateş açıldı daha sonra.

Bu arada telefonla sürekli Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Danışmanlarından Hasan Doğan ile sürekli görüşüyorduk.  CNN Türk’de Cumhurbaşkanın güvende olduğunu sürekli ekrana taşıdığını ve gelişmeleri sürekli takip ettiğini izleyicilerimizle paylaştık. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birazdan açıklama yapacağını da duyurduk. Cumhurbaşkanının açıklama yapmasını beklerken, darbeci askerler tarafından TRT’nin basıldığını öğrendik. Darbe bildirisi okunurken, Ankara’nın etrafında halen savaş uçakları uçuyordu.  Cumhurbaşkanı Danışmanı Hasan Doğan’ı bir kere daha aradım. ‘Açıklama gelmedi’ dedim. Kendisi açıklamanın yapıldığını belirterek ‘göremediniz mi?’ dedi. ‘Hayır bana bağlanın’ dedim.  Ve bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüntülü konuşma yöntemi ile yayına bağlandı.
DEt7EExXYAYoL6A
Yaptığımı yayın öncesi Fetö’cü hainler sosyal medyada; Cumhurbaşkanının kaçtığını, Cumhurbaşkanının kaçırıldığını, Cumhurbaşkanın öldürüldüğünü iddia ediyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız o gece Facetime bağlantısıyla gerçekleştirdiğimiz yayında, tüm milletimizi sokaklara, demokrasiye sahip çıkmaya çağırırken, ‘Ben halkın gücü üzerinde hiçbir güç tanımadım’ dedi.  Tam dediği gibi oldu. Halkın gücü üstünde hiçbir güç yok. Görüşü ne olursa olsun, hangi partiden olursa olsun tüm halk, tüm millet meydanlardaydı. Bir halk o gece geleceğine sahip çıktı. Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Burası bizim ülkemiz. Biz hep birlikte güçlüyüz. Hepimiz o gece görevimizin başındaydık.” Dedi.

Tarihi yayın esnasında Cumhurbaşkanı’nın verdiği mesajların önemine vurgu yapan Hande Fırat, “Tüm dünya kanalları ortak yayına geçtiler ve o görüntüleri tüm dünya herkes izledi. Millet de sahip çıktı Cumhurbaşkanı’nın mesajlarına. Hemen ardından telefonlarımız hiç susmadı. Herkes bağlanmak istedi bize. Cumhurbaşkanının konuşması siyasetçileri, milleti, gazetecileri birbirine kenetledi. Herkes var gücüyle bu sinerjiye katıldı” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi dönercisine kavuştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.