Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı. Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin ABD’deki sayılı üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi ile yaptığı iş birliği çerçevesinde öğrenciler bir buçuk yıldır hazırladıkları bilimsel çalışmalarını sundu. Etkinlikte Bilimsellik Komitesi tarafından seçilen en başarılı 4 öğrenci Johns Hopkins Üniversitesi’nde eğitim görecek.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça “Ben sağlık sektörü mensubu değilim ama kendimi aranızda kıdemli bir sağlık çalışanı olarak hissediyorum. Dolayısıyla öncelikle tüm hekimlerimizin ve sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Aslında Tıp Bayramı’nın tesisinde Bezmialem’in izi olduğunu görüyoruz. Tıp Bayramı, 1827 yılının 14 Mart Günü II. Mahmud devrinde oluşmuş, 1919’da 14 Mart günü işgal altındaki İstanbul’da tıbbiyeliler işgali protesto maksadıyla toplanmış ve gösteriyle bu günü kutlamışlardır. Bu hekimlerimiz tarafından aslında işgale karşı bir vatan müdafaası ve bir başkaldırısıdır. Doktorlar hem insanlarımızın sağlığını hem de vatanımızın hürriyeti konusunda mücadele etme cesareti gösteren kahraman insanlardır. Bu manada da ben bugünü çok değerli buluyorum.” şeklinde konuştu.
Etkinliğin konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, “Bizler, insanların en değerli hazinesi olan sağlıklarını korumak için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan gönül erleri, sağlık neferleriyiz. 173 senedir ‘Önce Sağlık’ diyen Bezmiâlem Geleneği’nin bugünkü temsilcileri olarak bizler, Bezmiâlem Valide Sultan düsturunu takip etmenin gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Zaten Bezmialem Ailesinin bir üyesi olmak Bezmiâlem Valide Sultan’ın o büyük misyonunu bizlere kendiliğinden yüklüyor, bizler de bu misyonun takipçisi olmak, üniversite ve hastanemizde “Halka hizmet Hakka hizmet” anlayışıyla fedakarca elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu yüce görevi yerine getirirken Bezmialem Valide Sultan’ın vakıf kültürünü devam ettirmeyi ve sağlık hizmeti verirken yaptığımız her şeyi karşılıksız vermeyi bir vazife bilmeyi unutmamalıyız. Sizler de biliyorsunuz ki, birer sağlık ve eğitim neferleri olarak bizlerin bir başka sorumluluğu da toplumumuzun refahını ve bilinç seviyesini yükseltmektir” şeklinde konuştu.
Bilimsellik Komitesi Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Küçükdurmaz, “Johns Hopkins Üniversitesi işbirliği ile yapılan Bilimsellik Komitesi’nin kapsamında öğrencilerimiz bir buçuk yıl boyunca bir proje üzerinde çalışmalar yaptılar. Bunun sonucunda ise bilimsel değeri olan bir çalışma ortaya çıktı ve öğrencilerimiz çalışmalarını kongrede sundu. Buradaki amacımız öğrencilerimizin Tıp Fakültesinin bir parçası olarak bilimsel bilginin unsurlarını biliyor olmalarını sağlamaktır. Bilimsel bilginin oluşturulması, insanlarla paylaşılması, yayınlanması, tez-anti tez olarak nasıl bilimsel bilginin geliştiğini görmelerini sağlamak ve kendilerine öğretilen bilgilerin değiştirilebilir, eleştirilebilir ve zaman içinde geliştirilebilir olduğunu görme imkanı buldular” şeklinde konuştu.
Bilimsel çalışmalara yönelik bu tür programların ABD’de daha yaygın ve gelenekselleşmiş olduğunun altını çizen Doç. Dr. Fatih Küçükdurmaz, “Bilimsel çalışmaların sunulmasının 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği ile bir araya getirerek geleceğin doktoru olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimize bu tür faaliyetlerin mesleklerinin merkezinde olduğunu vurgulamak istedik. 14 Mart Tıp Bayramı’nda öğrencilerimize ödül vererek teşviklerde bulunmaya çalıştık. Bu tür programların yaygınlaşması gerekiyor. Yurt dışındaki üniversitelerle iş birliği yapmanın hem Ülkemiz hem de Üniversitemiz adına çok büyük kazanımları olduğu kanaatindeyim” şeklinde ifade etti.
Etkinlikte, profesör, doçent ve yardımcı doçent cübbe giydirme merasimi gerçekleşti. Müzik Kulübü’nün dinletisinin ardından etkinlik son buldu.
Sultangazi’de 45 Gasp Yapan Şüpheliler Yakalandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.