a

Beyaz Hareket Mumcu ve Okkan'ı Andı

Tünel Meydanı'nda toplanan Beyaz Hareket Gençlik Bilim ve Kültür Derneği üyeleri, ''Unutmadık, Failleri Derinlerde'' yazılı pankart açıp, slogan attı. Buradan yürüyüşe geçen gruptakiler, Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Beyaz Hareket Gençlik ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Saman yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, ''Bu milletin kardeşliğini sağlamak yolunda şehit olan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın failleri bulunsun'' dedi.

Beyaz Hareket Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Aydın inci şunları kaydetti;

24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’ta ki evinin önünde, arabasına bomba konarak suikastla kurban edilen Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001’de 17 kurşunla kafasından vurularak haince katledilen Ali Gaffar Okan’ı, iki şehidimizi de, saygı ve rahmetle anıyoruz.

İki şehidimizin de failleri hala meçhul! Aslında failleri belli, derin’lerde. Şehit olduğu gün Diyarbakır halkının onun için protesto yürüyüşü yaptığı, esnafın kepenk kapattığı, yerel gazetelerin posterlerini basıp dağıttığı Ali Gaffar Okan, Diyarbakır halkının sevgisini kazanan vatansever bir insandır. Türk-Kürt kardeşliğini görev yaptığı süre içerinde sağlayan merhum Okan, bu kardeşlik uğruna yürüdüğü davasında haince katledilmiştir. Bir söz de denildiği gibi; “Taşı kaldırmayana akrep de yok çıyan da yok, taşı kaldırana akrep de çok, çıyan da çok”. İşte Gaffar Okkan o taşları kaldırmış, altındakilerle mücadele ederken derin devlet tarafından şehit edilmiştir. Aynı şekilde Türk-Kürt kardeşliğinin en büyük tehdidi terör örgütü PKK ile derin devlet arasında ki bağı ortaya dökmek üzereyken bombalı saldırıda katledilen Uğur Mumcu’nun faili derin devlettir.

Devletimizin en yüksek kademelerine sesleniyoruz.

Devlet gerçek sahipleri 74 Milyon vatandaşımız adına konuşuyoruz. Bu milletin kardeşliğini sağlamak yolunda şehit olan Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okan’ın faillerini bulun.

Ruhunuz Şad, Mekânınız Cennet Olsun Şehitlerimiz.

Derin’lere derin’lere sesleniyoruz ve diyoruz ki:

“Biz, 17 Gaffar Okan, Milyonlarca Uğur Mumcu'yuz”!!!

Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi…

Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.

Uğur MUMCU

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Uğur Mumcu Sultangazi'de Anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.