a

Benim bir grubum yok

CHP Sultangazi 3. Olağan Kongresine aylar kala adaylığını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken Veysel Ballıkaya, “İlçemiz toplumsal muhalefet anlamında çok önemli bir potansiyele sahip. Ne var ki yanlış politikalar, daha doğrusu siyaset sahnesinde rol alırken geliştirilen yanlış stratejiler yüzünden partimiz, ne yazık ki bu toplumsal muhalefetle hiçbir zaman tam anlamıyla buluşmadı ve bu heyecanı yaşayamadı.” Dedi.

 

CHP İlçe Başkanlığına aday olmak için kimseden icazet almadığını söyleyen İlçe Başkan adayı Veysel Ballıkaya, açıklamasında şunları kaydetti;

 

“Bu kararı almadan evvel bu konuyu ailemle görüştüm ve ilk olarak onların onayını aldım. Benim bir grubum yok. Ben bu kararı almak için kimseden icazet almadım. Ben 6 Aralık’da yapılacak olan kongremizde örgütümüzün bana gerekli desteği vereceğine olan inancım tamdır.

 

Dönem dönem yanlış strateji geliştiren arkadaşlarımız ‘hatır gönül’ ilişkileri geliştirerek partinin ilçe yönetimlerine isimler yazıyorlar. Bu isimler zaten hatır gönül ilişkisi üzerinden geldikleri için çok çabuk ‘yoruluyorlar’ ve ‘bana müsaade’ diyerek yarı yolda düşüyorlar. Halbuki bu iş gönüllülük temelinde olmalı. Gönüllü olarak Cumhuriyete ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak isteyen isimler yorulmaz, ilk engel de; ‘bana müsaade’ demezler.

 

Ben ilçeye bu heyecanı getireceğime inanıyorum. 2009 yerel yönetim seçimlerinde bana belediye meclis üyeliği için üstlerde bir sıra önerildiğinde, ben ‘Hayır benim yerim daha aşağılar, bu sıraya teknik ve akademik bilgisi ve eğitimi olan arkadaşlar yazılmalıdır’ dedim ve 16. Sırada olmama rağmen, sanki 1. Sıradaymışım gibi çalıştım. İlçe kongrelerinde bana görev teklif edildiğinde ‘Ben şu isimler bu süreçte daha faydalı olur’ diyerek arkadaşlarımın isimlerini öneriyordum, fakat sanki başkan adayı benmişim gibi çalışıyordum.

 

Geldiğimiz noktada Sultangazi Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetiminin, size en başında söylediğim toplumsal muhalefetle bir türlü buluşamadığını ve örgüte iktidar heyecanını bir türlü aşılayamadığını görmüş bulunuyorum. 2009’da aldığımız oy oranını ne yazık ki diğer seçimlerde yakalayamadık.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Konut fiyatları yerinde sayıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.