a

Belediye Başkanı Cahit Altunay; Erkeklere Eğitim Verilsin

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sultangazili kadınları bir araya geldi. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz,Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Sultangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Rana Danışman, Ak Parti İlçe Başkanvekili Mevlüt Dilek, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Ak Partili kadın belediye meclis üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4657

“SURİYELİLERİ AYNI DUYGULARLA KARŞILIYORUZ”

Programda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın gündeminde yaşanan iç savaştan dolayı ülkelerini terketmek zorunda kalan Suriyeli kadınlar vardı. Altunay, “Dünyanın her tarafında kutlanan bugünün gereği yerine getiriliyor. Ama şunu net olarak bilmemiz lazım. Bir şemsiye altındaki kadınlara bu mesaj ancak veriliyor. Güneşin altındakiler maalesef unutuluyor. Yazılı ve görsel basında hergün gördüğümüz o utanılacak manzaraları hergün yaşanıyor. Ve onların evleri bombalanıyor, yuvaları dağılıyor, aç, sussuz yavrularını kanatlarının altından bırakmadan yaşayabilmek adına yola düşüyorlar. Ormanlarda ve sokaklarda konaklıyorlar. Akdeniz ve Ege denizinin o serin sularında maaalesef can veriyorlar. Onlarda Anne. Onlarda çocuk. Onlarda evlatlarımız. Peygamber efendimiz Mekke’den ayrılmak zorunda kaldığında, Medine’de ki insanlar aynı arzuyla, aynı güzelliklerle onu karşıladıylarsa bugün  Suriyelileri Türkiye aynı duygularla karşılıyor” Dedi.

sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4666

“ARTIK ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUZ”

Türkiye’de Ak Parti iktidarı ile birlikte 14 yılda çok şeyin değiştiğini söyleyen Başkan Altunay, “Başörütüsünden dolayı okula gidemeyen, kamu alanlarına giremeyen kardeşlerimizi hatırlayın. ‘Doktorluk, avukatlık’ yapamazsın denilen günleri unutmayın. Kadınlar Günü demek bu ayrımcılığı sağlamak demek mi? Yoksa kadına bu hakkı, bu özgürlüğü vermek demek mi? İşte bu özgürlüklerin verilmesi noktasında bir hayli yol aldık. Artık başörtülü çocuklarımız yurtdışına okumaya gitmek zorunda kalmıyor. 14 yıl önce benim dinimden olmayanlar, benim dinime saygı gösteriyorlar diye çocuklarımızı yurtdışına gönderiyorduk. Kendi insanımıza bu saygıyı gösterememiştik. Ama şimdi çok şey değişti. Başörtülü kadınlarımız artık okuyabiliyor, dokto ve avukat olabiliyorlar. Böyle bir hak, emanet iade edildiği için çok mutlu ve huzurlu olduk.”diye konuştu.

sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4671

Son yıllarda kadına yönelik artan şiddete de değinen Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu kadar önemli bir noktada olan kadınlarımıza şiddeti reva görmek, insanlık ayıbıdır. Utanmamız gerekir. Belki bu eğitim kadınlara değil, erkeklere verilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Eğitimci-yazar Saliha Erdim konuşmacı olarak katıldığı programda, Yazar Erdim kadınlar gününün önemini anlatan bir söyleşi sundu. Fasl-ı Bahar isimli fasıl grubu da sevilen Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirerek, Sultangazili kadınlara unutulmaz birgün yaşattı.

EMİN HABER VE GÖZLEM GAZETESİ’NDE YAYINLANAN HABERLER KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ KULLANILAMAZ…

sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4666 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4673 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4674 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4678 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4679 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4683 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4684 sultangazi-belediyesi-kadınlar-günü-programı_DSC4687

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Taş Ocakları Yine Can Aldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.