a

Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası

Cebeci Ülkü Ocakları Suriye Türkmen Dağı’nda katledilen Türkmenler’i yalnız bırakmıyor.

 

Cebeci Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başlatmış olduğu MHP Sultangazi İlçe Teşkilatı ve STK’ların da destek verdiği Bayır Bucak Türkmenlerine yardım kampanyası çığ gibi büyüyor. Yaşanan katliamı sadece sosyal paylaşım sitelerinden kınamanın yetersiz olduğunu söyleyen Cebeci Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yıldız, başlattıkları kampanyaya herkesin destek olmasını istedi.

 

Suriye’de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki Derhanne, Kızıldağ ve Fırınlık köyleri çevresinde şiddetli Rus hava bombardımanı eşliğinde rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Stratejik öneme sahip Kızıldağ mevkinde devam eden çatışmalar, Türkiye’ye doğru göçü tetiklerken, yaklaşık 40 bin kişi Türkiye sınırı yakınındaki çadır kent ve çevresine akın etti.

 

Zulme dönüşen bu saldırılara sessiz kalmayan Cebeci Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ise Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. “Cebeci’den Türkmen Dağına 500 çuval un. Bir çuval da sen getir” sloganıyla başlatılan kampanyanın çığ gibi büyüdüğünü belirten Cebeci Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yıldız, “Bu insanlar bizim kardeşimiz. Bu insanlara bugün sahip çıkmayacaksak ne zaman sahip çıkacağız. Şimdi yardım zamanı” dedi.

 

Hedefin mümkün olduğunca ihtiyaç sahibine ulaşmak olduğu bu kampanyada başta; Bebek maması, Bebek bezi, elbise, kuru gıda, un, tıbbi malzeme, battaniye vs. olup, Yardıma destek vermek isteyenler aşağıdaki telefon numaralarından irtibata geçebilirler.

 

TOLGA DURMUŞ; 0553 477 09 40

OZAN GÖKTAŞ; 0507 865 15 98

MURAT OBUROĞLU: 0535 243 32 97

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EYAD’ın ‘Şehir ve medeniyetler’ söyleşisine yoğun ilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.