Basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Altunay, basın mensuplarının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını söyledi. Gazetecilerin toplumu bilgilendirmek gibi ulvi bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Başkan Altunay, gazetecilere yaptıkları görevden dolayı teşekkür etti. Altunay “Yerelleşme demokrasinin gereğidir. Geçtiğimiz yıllarda bir okul yaptırabilmek için Ankara’da meclise gidilirdi. Fakat artık bu illerde il özel idarelerince halledilen konular oldu” dedi.
Geçmiş dört yıldaki taahütlerle ilgili konuşan Altunay “Sultangazi’de geçtiğimiz dört yılda, hedef koyduğumuz projelerin bir çoğunu hayata geçirdik veya temelini attık. Vatandaşlarımıza taahhütlerimizi fazlasıyla yaptığımızı görüyoruz. Sultangazi’de 1600 sokağın yarısını yeniledik. Elektrik telleri yer altına alınıyor. Eksikliklerimiz vardır. Bunların bazıları mülkiyet sorunu henüz çözülemediğinden başlayamayan projelerdir” dedi.
Belediye binası konusuna değinen Altunay “Yeni belediye binamızın temeli atıldı ve kabası hızla yükseldi. Önümüzdeki yaz ayının sonlarına doğru hizmete açmayı planlıyoruz. Bu binada 3 nikah kıyılacak salon, düğün salonu var. Altında 22 bin metrekarelik bir AVM, 1170 araçlık otopark alanı oluşuyor. Kaymakamlık ve Emniyet binaları hemen belediyemizin kenarında inşaatına başlayacak. Bu konuda bir hafta içersinde belediyemizden inşaat ruhsatı verilecek. Devlet hastanesine başlanıldı, fakat şu anda bakanlık nezlinde bir bekleme var. Onu da takip ediyoruz” dedi.
Pazar yerleri hakkında konuşan Altunay “Çok fonksiyonlu ‘Kapalı Pazar Alanları’ yapmaya devam ediyoruz. Bittiğinde Sultangazi’nin beşte dördü kapalı pazarlardan faydalanır hale gelecek. Buz pisti olan bir ‘Kültür Merkezi’planlıyoruz. Pazarda tahtası bulunan esnaflarımızla anlaşarak bu işleri yapıyoruz” dedi.
İBB’nin ilçeye yaptığı yatırımlara değinen Altunay “İBB ilçemize öneli katkılar sunmuştur. İlçe olduktan sonra, Osmangazi katlı kavşağı girişimlerimiz sonucu İBB tarafından yapılmıştır. Yine Arnavutköy’e giden çevre yolu İBB tarafından yapıldı. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi vardı. Cebeci Spor Kompleksi ise ilçe olduktan sonra tamamlandı. Şu anda Sultangazispor’da orada maçlarını oynamaktadır. 35 Milyonluk Kültür Merkezi’ni ve Esentepe Kapalı Pazar Yeri’ni İBB yapacak. İlçedeki meydan ve kamu binalarının arsa kamulaştırmasını İBB yaptı. Bu arada İl Özel İdaresi’nin ilçemize başta bir çok okul olmak üzere, yaşlı bakım evi,ağız ve diş merkezi, Gazi kültür evi gibi kazanımları olmuştur” dedi.
Gazi Mahallesi’ndeki çalışmaya değinen Altunay “Gazi Mahallesi’nde bir buçuk yıldır çalışıyoruz. İsmetpaşa Caddesi’nde İSKİ çalışmaları sürüyor. Burada kanal çalışması var. Burada zeminde kaya çıktı. Basit iş yapmamak için kayaları kırıp kalıcı olacak bir şeyler yapmak istedik. Kayalardan dolayı iş biraz zaman alıyor. Bahar’a doğru bitecek ve bittiğinde halkımız kanal konusunda rahat edecek” dedi.
Kentsel dönüşüm hakkında konuşan Altunay “Sultangazi’de Kentsel Dönüşüm var. Şu aralar gündemde olan, Cumhuriyet Mahallesi’nin tamam için bir çalışma söz konusu değil. Orada sadece Öğretmenler Sitesi’nin bulunduğu alanda vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda çalışma var. O bölgede hazine arazisi de var. O araziyi de bakanlıklarla çözerek, vatandaşlarımıza daha avantajlı bir durum sunmak istiyoruz. Habiblerde 3 adet arazinin sorunu çözüldü. Kısa ve mutlak koruma alanlarındaki gecekondular için, Gecekondu Mesken Müdürlüğü ile görüşülüyor. Bu vatandaşlarımıza yeni evinin anahtarlarını verdikten sonra, anahtarlarını almayı planlıyoruz” dedi.
Bazı iddiların asılsız olduğunu vurgulayan Altunay “Bir kişi medya mensuplarına mail atıyor. Dile getirdiği konuların bizimle ilgisi yok. Konu şu: Gaziosmanpaşa döneminde iki şahsın yerleri kamulaştırılarak paraları ödenmiş. Fakat belediye olarak tapuya gidip, tapular belediyenin üzerine alınmamış. Bu durumu tespit ettiğimizde bizde vatandaşlara giderek tapuları devretmelerini istedik. Bir vatandaşımız devretti, bir vatandaşımız devretmedi. Bizde bu noktada tapuların belediyemize devri noktasında yargıya başvurduk. Benim bu konuda vatandaşla uzlaşmaya, arsayı geri iadeye veya farklı bir yol izlemeye hakkım yok. Yargıya intikal etmiş bu konuda, yargının vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bazı arkadaşlarımızın adı kullanılıyor. Bu arkadaşlarımız tapu dairesinden tapuyu belediyemiz adına alacak olan, vekalet verilen arkadaşlardır. Bu konu farklı şekillere sokularak belediyemiz ve şahsımız yıpratılmaya çalışılıyor” dedi.
Başkan Altunay son olarak 2014 seçimlerinde “Partim ve Genel Başkanım uygun görürse, yeniden adayım” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım ise yaptığı konuşmada, gazetecilik görevinin zorluklarına dikkat çekti. Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyunu aydınlatmak için toplumu gelişen olaylar karşısında aydınlattığını ifade eden Atım, “Bu nedenle fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir” dedi.
Yerel Medya Gurubu Başkanı Ali Şükrü Kara ise, 10 Ocak’ta geri getirilen geçmiş 212 sayılı yasanın yerel medya mensuplarına yine yaramadığını, Bağ-Kur’a tabi gazetecilerin bundan faydalanamadığını ifade etti.
(gophaber)
Ak Parti Sultangazi 2013'ün İlk Danışma Meclisi'ni Yaptı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
sayın Altunay “Sultangazi’de Kentsel Dönüşüm var. Şu aralar gündemde olan, Cumhuriyet Mahallesi’nin tamam için bir çalışma söz konusu değil. Orada sadece Öğretmenler Sitesi’nin bulunduğu alanda vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda çalışma var.” diyor. kimmiş bu vatandaşlar merak ettim ben öğretmenler sitesinde oturuyorum ve kiminle konuştuysam böyle birşey istemiyor.