a

Başkan Altunay Ekibini Belirledi

Mazbatasını alarak 2. dönemin startını veren Belediye Başkanı Cahit Altunay kamuoyunda merak konusu olan ekibi netleşmeye başladı. Önceki dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Fevzi Dülger, Mustafa Birinci ve Hakan Ceylan yeni dönemde de koltuklarını koruyan isimler arasında yer aldılar. Av. Hacı Orhan ise yeni dönemde Belediye Meclisi 1. Başkanvekili koltuğuna oturacak. En büyük sürpriz ise Park ve Bahçeler Müdürlüğün de yaşanacak. Sultangazi Belediyesi'nde birim müdürlüğü sayısı ise yükseltilecek.

30 Mart seçimleri sonrası yüzde 58.5 oy oranıyla ikinci kez Sultangazi Belediye Başkanlığına seçilen Cahit Altunay, yeni dönemde yeni isimlerle çalışacak.

Hacı Orhan; 2009 yerel seçimlerinde Kurucu Belediye Meclis Üyesi seçilen Av. Hacı Orhan, belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi. 5 yıl boyunca görevini layıkıyla yerine getiren Av. Hacı Orhan, kendi hemşerileri tarafından en çok eleştirilen isim oldu. Haksız eleştirilerin hedefi olan Orhan, ikinci dönemde de meclis üyeliğine talip oldu. Partisi tarafından seçilecek sırada kendisine yer verilen Orhan'ın yeni dönemde Belediye Başkan Yardımcılığına kesin gözüyle bakılıyordu. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde düzenlenen “Büyük Adıyamanlılar Buluşması” programında Adıyamanlı seçmenler Hacı Orhan'ı yeni dönemde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görmek istediklerini Başkan Altunay'a iletmişlerdi.

Ancak Başkan Altunay yeni dönemde Av. Hacı Orhan'a Belediye Başkan Yardımcılığı görevini vermedi. Orhan'ın 45 kişiden oluşan Sultangazi Belediye Meclisi'ne 1. Başkanvekili seçileceği ifade ediliyor.  Orhan'ın yerine ise Ali Başkaya getirilecek.

Halil Sayın; 2011 yılı Ağustos ayından itibaren memur kadrosundan Sultangazi Belediyesi’nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Halil Sayın, kısa sürede ilçenin sevilen simaları arasında yer aldı. Görevi süresi boyunca her kesimin sevgisini kazanan Halil Sayın'ın yeni dönemde yer almaması “sürpriz” olarak yorumlanıyor.

Nurgun Güngören; Sultangazi Belediyesinde memur kadrosundan Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Güngören, 5 yıllık görev süresi boyunca pek göz önüne gelmedi. Yeni dönemde Nurgun Güngören'de yer almayan isimler arasında.

Fevzi Dülger; Uzun yılar Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte aktfi siyasette yer alan Fevzi Dülger, yeni dönemde de koltuğunu koruyan isimler arasında yer aldı. Başkan Altunay'ın vazgeçemediği isimler arasında yer alan Dülger, önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak da görev yaptı.

Mustafa Birinci; 2009 seçimlerinden sonra Sultangazi Belediyesi'ne memur kadrosundan Teknik Başkan Yardımcısı olarak atandı.  Cahit Altunay'ın vazgeçemediği isimler arasında Birinci'de yer aldı. Özeliikle Kentsel Dönüşüm projelerinde büyük rol alacak olan Mustafa Birinci yeni dönemde de görevine devam edecek.

Hakan Ceylan; 2009 yılında Sultangazi Belediye Meclis üyesi seçilen Ceylan, daha sonra Belediye Başkan Yardımcılığı görevine de getirilmişti. Ceylan yeni dönemde de görevine devam edecek.

Rana Danışman; Park ve Bahçeler Müdüresi Rana Danışma yeni dönemde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilecek. Görevi boyunca kendi alanın da ilçede birçok başarılı çalışmanın mimarlarından olan Rana Danışman, Sultangazi Belediyesi'nin ilk başörtülü kadın Başkan Yardımcısı olarak da tarihe geçecek.

Ali Başkaya; Başkaya, Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın teklifiyle 2012 yılında yapılan Ak Parti 2. Olağan Kongresi'nde ilçe yönetim kuruluna seçildi. Kongre sonrası oluşturulan Yürütme Kurulu'nda yer alan Başkaya 2 yıl boyunca Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Avukatlık mesleğini icraa eden Ali Başkaya, 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine talip olarak, ilçe başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Partisi tarafından listenin 2. sırasında yer alan Başkaya, yeni dönemde Belediye Başkan yardımcılığı görevine de getirilecek.
 
Başkan Altunay'ın yeni dönemde oluşturacağı ekip arasında sızan isimler şimdilik bunlar. Birim Müdürlüklerinde kapsamlı bir yenilenmeye gideceği söylenen Başkan Altunay'ın nüfusun artmasıyla beraber 9'a yükselen Belediye Başkan Yardımcılığında 4 siyasi (Seçilmiş) hakkı bulunuyor.

Dışarı sızan isimler dışında Başkan Altunay'ın yeni sürpriz ekibi önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü kamuoyuna açıklanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Erzurumlu İşadamlarından Başkan Altunay'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.