a

Başbakan Erdoğan Vatman-Başkan Altunay Yolcu

Marmaray ile metroyu birbirine bağlayan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün açılışı nedeniyle Yenikapı istasyonunda bir tören gerçekleştirildi. Törene; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun yanı sıra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'da katıldı.

Açılış sonrası ilk sürüşü yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Vatman koltuğuna otururken, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise Yenikapi-Şishane Metro yeni hattında yolculuk yapan isimler arasında yer aldı.

Köprü üzerindeki Haliç istasyonu, 8 vagonlu işleyişe uygun olarak yapıldı. Günde bir milyon yolcu taşıyacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü sayesinde Hacıosman'dan metroya binen yolcular, kesintisiz Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Yolcular, Marmaray bağlantısıyla Kadıköy Ayrılıkçeşme'ye, buradan da metroya aktarma yaparak Kartal'a ulaşabilecekler. Yenikapı-Aksaray bölümlerinin de hizmete girmesiyle Yenikapı'dan Kadıköy-Kartal yönüne kesintsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

Aksaray- Yenikapı Metro bağlantısı bitirildiğindeYenikapı'dan, Otogar'a yolculuk 14.5 dakikaya, Atatürk Havalimanı'na 36 dakikaya, Olimpiyat Stadı'na ise 39 dakikaya düşecek. 180 milyon liraya mal olan köprüden günde 1 milyon kişi geçecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ali Acar Genelgeyi Deldi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.