a
  • Eminhaber.Org
  • MANŞETLER
  • Atatürk Havalimanı’ndaki canlı bomba saldırısıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı

Atatürk Havalimanı’ndaki canlı bomba saldırısıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki canlı bomba saldırısıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah saatlerinde Sultangazi, Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında üçü yabancı uyruklu olmak üzere 13 şüpheli gözaltına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifade vermek üzere Vatan Emniyet’e götürüldü.

Ölü sayısı 44’e çıktı

Kanlı saldırıda ölenlerin sayısı 44’e yükselirken, bunların 19’unun yabancı olduğu açıklandı. Ayrıca saldırıda kullanılan patlayıcıların ise RDX, TNT, PTN karışımı fabrikasyon tipi olduğu belirtildi.

Turistler kaçıyor

Saldırının ardından tahribatın olduğu yerlerin onarımı başladı. Dış hatlar terminalinde hem gelen yolcu hem de giden yolcu katında kırılan camlar, çöken tavan, patlayan kapılar değiştiriliyor. Diğer yandan patlama sonrası yurt dışına çıkan yolcu sayısında ciddi bir artış gözlenirken Türkiye’ye gelen kişilerde azalma olduğu belirtildi. Saldırıda ölenlerin 15’i havaalanı personeli. Dış hatlar terminalinin giden yolcu katında söz konusu çalışanların fotoğrafları paylaşılıyor.

Cenazeler toprağa verildi

Öte yandan terör saldırısında hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. 15 havalimanı personeli için havaalanında tören yapıldı. Saldırıda hayatını kaybeden iki taksici Ali Zülfikar Yorulmaz ve Erol Eskisoy’un cenazeleri de ilk olarak havalimanı taksi durağına getirilerek meslektaşlarından helallik alındı. Ertan An, memleketi Tunceli Pertek’te cemevindeki törenin ardından toprağa verildi. Öğretmen Hüseyin Tunç (28) için Kağıthane’deki Gültepe Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi’nde tören yapıldı. Özbek asıllı Amiri ailesi de Zeytinburnu’nda toprağa verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Teröristler Sultangazi’de karakola saldırdı-VİDEO HABER-

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.