a

Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı’dan Gazeteciye Provokatör Suçlaması

Arnavutköy’de bulunan il dernek yöneticilerine ve çok sayıda basın mensubuna hitaben bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı festival programı ile ilgili bilgiler verdi. Baltacı, festivallerin, bir arada yaşayan insanların daha fazla kaynaşmalarını sağladığını belirterek, yapılan bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Uluslar arası dediler yerel çıktı

Arnavutköy 3. Uluslar arası Kültür ve sanat festivali ile ilgili toplantı olmasına rağmen yerel ve il derneklerinin katılması, uluslar arası herhangi bir çalışmanın yapılmaması ve sadece isminin uluslar arası olarak lanse edilmesi akıllara şu sözü getirdi; “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” Programa sadece yerel medya ve Arnavutköyde bulunan hemşeri dernekleri temsilcileri katıldı.

Başkan sorulara cevap vermekten kaçındı

Programda Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı festivalle ilgili dernek başkanlarının ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baltacı, festival ile ilgili olarak Kent Yaşam Gazetesi Arnavutköy bölge temsilcisi Salih Sütlan’ın sorularına net yanıt vermekten kaçındı. Dört yıldır basınla belediye çalışmaları hakkında toplantı yapmayan Başkan Baltacı, basın mensuplarının sordukları sorulara sert yanıt verdi. Başkanın sorulara sert yanıtlar vermesi toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları tarafından yadırgandı. Çeşitli platformlarda Arnavutköy’e yapılan hizmetleri dile getiren Başkan Baltacı, basın mensuplarının eksik gördüğü hizmetler hakkındaki sorulara kaçamak cevaplar vermesinin nedeni anlaşılamadı.

Gazeteciye “provokatörlük” suçlaması

Basın toplantısında festival çalışmaları ile ilgili görevi gereği soru sormak isteyen gazeteci arkadaşımız Salih Sütlan’ın soru sormasından dolayı sert bir dille uyaran Baltacı gazeteci arkadaşımızı “provokatörlükle” suçlaması toplantıya damga vurdu. Yaklaşık iki saat süren basın toplantısında, Başkan Baltacı’nın basın mensuplarına karşı takındığı sert tutumunun kaynağının yaklaşan yerel seçimler olduğu şeklinde yorumlandı.

Sütlan, “Gazeteciliğin birinci kuralı soru sormaktır”

Provokatörlükle suçlanan gazeteci Salih Sütlan konu hakkında kısa bir açıklama yaparak, “Başkan Baltacı’ya a festival ve Arnavutköy’ün sorunları ile ilgili soru sormak provokatörlük ise , o halde bize gazetecilik nedir açıklarsa memnun olurum. Ben daha önce Arnavutköy belediyesinden birçok sefer randevu almak istedim ancak her seferinde bu talebim geri çevrildi ve randevu verilmedi. Bende sorularımı bu programda sordum ve başkan provokatörlükle suçladı. Gazeteciliğin birinci kuralı olayları sorgulamaktır soru sormaktır. Eğer sorduğumuz sorular nedeniyle provokatörlük yapmış oluyorsak gazeteciliği nasıl yapacağız ve halkı nasıl bilgilendireceğiz. Bu suçlamayı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu soruları yazılı olarak belediye başkanlığına ileteceğim” diyerek gazeteciliğin birinci kuralının soru sormak olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Muharrem Doğan Sultangazispor'da

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.