a

Altunay; Ustalık Dönemi Sultangazimiz İçin Bir Dönüm Noktası Olacak

Başkan Altunay, görev süresi içerisinde hayata geçirdikleri projelerin Sultangazi’nin çehresini çok değiştirdiğini ancak bunları hayata geçirirken taşıdıkları heyecanın ilk gün gibi devam ettiğini belirterek, başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

İlk göreve geldikleri dönemin başlangıcında çok doğru ve ayakları yere basan projeler üzerinde çalıştıklarını ve ilk görev sürelerinin ikinci yarısına geçmeden bu projelerden bir çoğunluğunun ödeneklerinin ayarlandığını, ihalelerinin yapıldığını ve temellerinin atıldığını söyledi.

Başkan Altunay, bu projelerin tamamının nasıl hayata geçtiğini anlatmanın, hizmetleri tek tek saymanın zor olacağını söyleyerek, bütün bunları anlatmaya yardımcı olacak; İstanbul’un en büyük ve kapsamlı belediye binası olan Sultangazi Belediye Binasının projesinin nasıl hayata geçtiğini anlattığında diğer projelerin de gerçekleşmesi konusunda ipucu vermiş olacağını söyledi.

“KAYNAKLAR SINIRLI, İSTEKLER SINIRSIZ”

“Biz göreve geldiğimiz ilk günlerde bir söz söylemiştik, ‘Kaynaklar Sınırlı, İstek Sınırsız.’ Sultangazi nüfus yoğunluğu anlamında eş değer olan ilçeler arasında gelir düzeyi en düşük olan ilçelerden biridir. Ama 6,5 sene içerisinde İstanbul’un en çok hizmet alan ilçeleri arasında neredeyse birinci sırada geliyor. Sultangazi 6,5 sene içerisinde İstanbul’un en çok değişen ve arsa fiyatları anlamında İstanbul’un en çok değer kazanan ilçelerinden biridir.”

“BİRŞEYİ YAPABİLMENİN YARISI ONA İNANMAKTIR”

“Bir şeyi yapmanın yapabilmenin yarısı ona inanmaktır. Biz belediye binasını yapmaya karar verdiğimizde kasamızda hiç para yoktu. Ama projenin çizilmesine başlanmıştı. Sayın İBB Başkanımız Kadir Topbaş’a ‘Bize bu binayı yapmalısınız’ dedik. ‘Siz belediye binası istemiyorsunuz ki, siz İstanbul’un tamamını idare edecek 80 bin metrekarelik bir entegre bir tesis istiyorsunuz. 10 bin metrekarelik bir bina olsa ben size yaparım ama ben bunu yapamam’ dedi. Tabi biz ölümü gösterip, sıtmaya razı ettik. Bu vesileyle Kadir abiyi 35 milyon liralık kültür merkezini ilçemize yapmaya razı ettik.”

“NEDEN 80 BİN METREKARELİK BELEDİYE BİNASI?”

sultangazi-belediyesi

“Neden böyle bir bina istediğimizi de açıklayayım, bizim sadece belediye binasına ihtiyacımız yoktu. Bizim nikah salonlarına, düğün salonuna, otoparka, konferans salonlarına, alışveriş merkezine ihtiyacımız vardı. Çünkü bunların hiçbir tanesi yoktu.”

“SULTANGAZİ’YE SÜREKLİ BİR GELİR KAZANDIRMIŞ OLDUK”

“Projeyi tamamladıktan sonra iller bankasına müracaat ettik ve 50 milyona mal olacak belediye binamız için iller bankasından yıllık yüzde 5 faizle kredi aldık. Bunun tamamı hemen hemen 80 milyona mal oluyordu. Bunun geri ödemesine baktık, yaklaşık olarak topladığımız paranın altıda-yedi de birine denk geliyordu. ‘Ödeyebiliriz’ dedik ve bismillah dedik. Kiraya verdiğimiz nikah salonları ve düğün salonu zaten bu borcun bir kısmını ödüyor. Yakında hizmete başlayacak alışveriş merkezinden gelecek kira gelirleri ve diğer kira gelirleriyle, bu bina zaten kendi borcunun neredeyse tamamını kendisi ödüyor olacak. 3 sene ödeme yaptık, şimdi 4’ncü senedeyiz. Borç bitiyor. Borç bittiğinde ise bu gelir Sultangazi belediyesine yani Sultangazi’nin geleceğine harcanacak. İşte biz bu binayı böyle bir mantık ile projelendirdik ve doğru bir yöntemle gerçeğe dönüştürdük.”

“BORCU OLMAYAN TEK BELEDİYEYİZ”

“Borcu olmayan tek belediyeyiz. Yok, hiçbir borcumuz yok. Ne vergi, ne sigorta borcumuz var. Peki, hizmet mi gelmiyor, hayır hizmette geliyor.”

“Son olarak Cumhurbaşkanımız toplu bir açılış için Sultangazi’ye geldi. Bu toplu açılış töreni içerisinde ne yok ki? Bunların içerisinde hükümet konağı, kültür merkezleri, turizm otelcilik mesel okulu, huzur evi gibi büyük projeler var. Bunlar küçük projeler yok. Göreve geldiğimizden beri hedef olarak koyduğumuz park sayısının çok çok üzerine çıktık. Yaklaşık 245 tane park yapmışız. İçerisinde toplanız 5-6 tanesine açılış yaptık. İnanırsanız oluyor arkadaşlar.”

“Ustalık Dönemi Sultangazimiz İçin Bir Dönüm Noktası Olacak”

2009 yılında belediyeyi şimdi yol-yapı olarak kullandığımız binada kurmaya çalışırken, bizimle mülakata gelen bir televizyon kanalı, ‘koltuksuz başkan’ diye vermişti haberi. Şimdi geldiğimiz noktada içerisinde bütün hizmet birimleri bulunan ve akıllı bina olarak adlandırılan İstanbul’un en büyük belediye binasına sahibiz. Bunun yanı sıra eğitim, sağlık, sosyal yaşam alanları ve kurumsal binalar anlamında çok büyük bir aşama kaydettik. Bizim Sultangazi’ye hizmet etme aşkımız ilk gün yaşadığımız heyecandan farklı değil, hatta söyleyebilirim ki, bu heyecan projeler hayata geçtikçe daha da artarak devam ediyor.”

cahitaltunay

“Hizmetlerimiz ve projelerimiz henüz tam manasıyla tamamlanmış değil. İlçemizin geçirdiği bu köklü değişimin arzu ettiğimiz gibi tamamlanması için henüz yapmamamız gereken hizmetler ve hayata geçmesini istediğimiz projeler var. Bildiğiniz gibi bu bizim 2. Dönemimiz, yani ilk dönem olan çıraklık dönemimizden sonra biz 2. Dönemimiz. Biz ustalık dönemimiz olarak adlandırdığımız üçüncü dönemimizde de Sultangazimize hizmet etmeyi istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İstanbul’da yarın sıcaklık rekoru kırılacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.