a

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci’nin ev sahipliğinde coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen İl Danışma Meclisi, Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MYK ve Kurucular Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ile teşkilatın her kademesinden çok sayıda partili katıldı.

Toplantı, Divan Başkanlığını yapan İl Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Cin’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, konuşmasında önemli konulara değindi.

CyNJEb8XcAIzqq2

Toplantıdaki konuşmasında Fatih Sultan Mehmet’in “Hüner hem bir şehir bünyad etmektir. Hem reaya kalbin abad etmektir” sözlerini hatırlatan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Evet, şehri imar, inşa ve milletin gönlüne girmek. Ve bu mısraların adeta 21. Yüzyılda tercümanlık yapan Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan şöyle diyor; “Hizmet gereklidir, ancak yeterli değildir. Aslolan gönüllere girmektir.” Evet “aslolan gönüllere girmektir.” Bu sözlerin çizdiği istikamet, Belediyecilikteki ana caddemizdir. Ulaştığımız bütün başarılara, bu ana cadde üzerinde yürüyerek ulaştık. Hükümet bizdendi, bizden değildi, imkan vardı, imkan yoktu, İnsan kaynakları yeterliydi, yetersizdi, problem çoktu, problem azdı, beklenti fazlaydı, beklenti farklıydı. Durum her ne olursa olsun, bu ana caddede yürüdüğümüz müddetçe, her hamlemizin sonu, inşaallah başarı olacak” dedi.

“MİLLETİN ADAMI BAŞKANLAR, GÜRÜLTÜYE PABUÇ BIRAKMADI”

1994 yılında yapılan seçimlerde İstanbul, mensup olduğu belediye geleneğinin siyasetiyle tanıştığını belirten Temurci, “Daha önce yönettiğimiz belde belediyeleri İlçelerin, illerin, büyükşehirlerin yolunu açtı. 92 seçimlerinde, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Kağıthane ve Tuzla ilçeleri Bizim belediye modelimizle tanıştı. O güne kadar sistemin ötekisi kabul edilenler. Belediye başkanlığı bir yana, yönetimin her kademesinden uzak tutulanlar, hizmet ve eser destanları yazmaya başladı. O beş ilçe bizdeyken, hükümet bizden değildi. İcraatlarımızın önünde inanılmaz engeller vardı. Sadece manşetler değil, bürokrasi, hükümet, laikçiler, kendini üstün kabul edenler, sermaye grupları aleyhimize çalışıyordu. O beş belediye, önlerine çıkarılan bütün engellere rağmen, bir an olsun yılmadı. Milletin adamı olan hiç bir başkan, gürültüye papuç bırakmadı. O kadar bereketli bir ekin mevsimi yaşandı ki, çok değil 2 yıl sonra, İstanbul’un 16 ilçesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet kervanına katıldı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Çöp dağları, su derdi, Haliç, toplu ulaşım, yollar, köprüler, kavşaklar, çöplükler, kanalizasyon, gecekondu, İstanbul’un yüzlerce meselesi, bir bir ele alındı. Bir bir çözüldü” diye konuştu.

2771.2

Türkiye’nin, 200 yıldır ilk kez gerçek bir reforma sahne olduğunun altını çizen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Bu reformun adı, yerel hizmet reformudur. İcraat reformudur. İstanbul, adeta ölümün kıyısından alındı. Dünyadaki bütün şehirlerin en güzeli, başkentler başkenti kimliğini yeniden kazandı. Marmaray’la, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle, Avrasya Tüneli’yle, devasa yeni havalimanı ile… İstanbul çağın zirvesinde projelerle tanıştı. Bugün ilçe, il, büyükşehir, yüzlerce belediye, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı bizde. Bugünlerimizi hazırlayan, o zaman gösterilen samimiyettir, sarf edilen gayrettir, yaşanan hasbiliktir, edilen dualardır. Bugünlerimiz; hizmeti ibadet bilmenin bereketidir” şeklinde konuştu.

“YA YENİ BİR YOL BULACAĞIZ YA YENİ BİR YOL AÇACAĞIZ”

“Hiç bir başkanımız, rutin şehir hizmetleri yapan, çöp toplayan, kaldırım yapan, bina inşa eden, plan çizen yerel bir kurumun başkanı değildir” diye konuşan İl Başkanı Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü. “Her bir başkanımız, bir nevi şehir lideridir. Şehrin vizyonu, ekonomisi, planlaması, kültür-sanatı, sosyolojisi, tercih ve yönelimleri bu liderliğin tartısıdır. Her seçimde, sözlerimiz, gönül bağımız, siyasetimize ek olarak, tartılacak olan bu liderliktir. Bir belediye başkanının bu iş benim işim değildir demesi mümkündür. Ancak bir şehir liderinin böyle bir cümle kurması mümkün değildir. Lider, önüne ne engel çıkarsa çıksın, ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol açacağız, diyebilendir. Şehir liderliği tartışmalı olan, vizyon geliştiremeyen, beklentiyi yükseltemeyen, güven vermeyen, gönüllere dokunamayanlar, bu yarıştan eleneceklerdir. Bir yarıştan elenmek çok önemli bir mesele değil. Daha önemlisi, bütün bir milletin, büyük bir medeniyetin ve dünya mazlumlarının umut bağladığı bir harekete zarar vermektir. İlçelerimiz için, gerçek bir liderlik vizyonu geliştirmek, bu vizyonun tahakkuku için, 24 saat seferberlik duygusuyla çalışmaktır… Bize yakışan budur”

“CHP VE HDP REFERANDUMDA KARŞIMIZDAKİ BLOK OLACAK”

Konuşmasında önümüzde bir referandum olduğunu hatırlatan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Ardından seçim, seçimler var. Biz Hakk’a ve halka dayandığımızı söyledik. Millet ne derse o olur dedik. Bunu söylerken, Hak’tan taviz vermeme, halktan ayrı düşmemeyi güvencemiz kabul ettik. Ahdimizin gereklerini yapıp, önümüzdeki seçimlerden düşmanlarımızı üzecek, dostlarımızı sevindirecek sonuçlar almamız gerekiyor. Görünen o ki CHP ve HDP, referandumda karşımızdaki blok olacak. İçerde dışarda Türkiye muhalifi olanlar bu bloğa yatırım yapacak. Adeta vatan ve millet düşmanlarının toplanma merkezine dönen AB’nin yaptıkları, son aldıkları karar ortada. Onların yerli işbirlikçileri ortada. Mustafa Kemal posterleriyle, Apo posterlerini birlikte kullanacak kadar kendinden geçmiş, Kandil’deki teröristbaşı ile aynı cümleleri kullanacak kadar, memleket düşmanı olmuş bir güruhla yarışacağız. Düz mantıkla düşündüğümüzde, bu kolay bir yarış. Kendimizi yanıltmayalım. Öyle değil. Hükümet değişikliğini, rejim değişikliği olarak anlatan; kural ve ahlakı olmayan bir anlayışla yarışacağız. FETÖ başta olmak üzere, Türkiye’nin bütün düşmanları, Avrupalı hamileriyle birlikte, her cepheden saldıracaklar. Sınır boylarındaki Mehmetçiğimize, savunma hattımızı sınır dışına kuran ordumuza yönelen tacizler, şehirlerimizde terörist faaliyetler, ekonomik manipülasyonlar… Yüzlerce oyunla yüzleştik, yüzleşeceğiz. Biz biliyoruz; oyun kuranların en hayırlısı Allah’tır. Ve Rabbimiz şöyle diyor: “İnsan için çalıştığının karşılığı vardır.” Samimiyetle, heyecanla, özveriyle, planlı, programlı çalışacak, Allah’ın izniyle bütün bu oyunları bozacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda, İBB Başkanı Kadir Topbaş ulaşım ve şehir ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 2016 yılındaki İBB yatırım ve hizmetlerinin yanı sıra 2017 için planlanan projeleri anlatan Başkan Kadir Topbaş, AK Parti belediyeciliğinden örnekler verdi. AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’da yaptığı konuşmada, 1990’lı yıllardaki belediyecilik ile günümüz belediyeciliği arasındaki farka değindi.

Toplantı, katılımcıların güncel siyasi gelişmeler, yerel faaliyetler, ulaşım konusundaki çözüm önerileri ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Köpeği ağaca asarak öldürdüler