a

Ahmet Baha Öğütken, Sağlık Bakanı yardımcısı oldu

Sağlık Bakanlığı kadrolarına yapılan atamalara ilişkin kararlar, 10 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, açık bulunan 1’inci derece kadrolu Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ak Parti 24. Dönem Milletvekili olan Ahmet Baha Öğütken atandı.

Ahmet Baha Öğütken Kimdir?

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olan Ahmet Baha Öğütken, 1961 yılında İstanbul’da doğdu.Akademik eğitimini İngiltere’nin Oxford şehrinde alan Öğütken, askerliğinin görevini tamamladıktan sonra 1986’dan bu yana İstanbul Fatih’te Uluslararası Mali Denetim firmasında Mali Müşavirlik yapıyor.

AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı’nda 2002 yılında başlayan aktif siyaset hayatında, üst üste 3 kez seçilerek 9 yıl ilçe başkanlığı yaptı. Bu görevinden ayrılarak milletvekili adayı oldu ve 24. Dönem’de AK Parti milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.

Yeni Dünya Vakfı, Şebinkarahisar Vakfı, Rumeli Vakfı, Alzheimer Vakfı, Meslekte Birlik Grubu, İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Kızılay Derneği Fatih Şubesi, Boğazları ve Eserlerini Yaşatma Derneği gibi pek çok dernekte çeşitli görevler alan Ahmet Baha Öğütken, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, Ekvator Dostluk Grubu Başkanlık ve Arjantin Dostluk Grubu 2. Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Jeneratör Satışı Yüzde 75 Arttı